Se modifică modul de plată a popririlor către ANAF

De la 1 octombrie se modifică modul de plată a popririlor către ANAF.

Banca Transilvania și-a anunțat clienții că, dacă până acum, băncile procedau la virarea către ANAF a sumelor poprite în termenul legal de 3 zile lucrătoare de la instituirea popririi, începând cu 1 octombrie 2023, băncile trebuie să comunice către ANAF sumele care pot fi plătite la popriri, după cum urmează:

  • până la ora 17:00 a următoarei zile bancare celei în care a fost comunicată adresa de înființare a popririi;
  • până la ora 17:00 a următoarei zile bancare celei în care au fost încasate sume în conturile clienților.

Modificarea este la nivelul tuturor băncilor din România, ca urmare a Ordinului Ministerului Finanțelor nr. 878/2022 și se aplică tuturor clienților cu popriri instituite de ANAF după data de 01.01.2021.

În funcție de sumele comunicate de fiecare bancă, ANAF:

  • Va decide din ce conturi bancare o să fie achitată poprirea;
  • Va transmite către bănci un mesaj (denumit ordonanțare de plată) pentru virarea sumelor.

Din acest motiv, băncile nu mai virează sumele direct către ANAF după instituirea unei popriri, ci trebuie să aștepte ordonanțarea lor de către ANAF.

Până la primirea acesteia, banca va păstra sumele care urmează să fie plătite într-un cont special cu denumirea Cont Sold Cert pentru Poprire ANAF. Contul se poate vizualiza în extrasul de cont și în aplicațiile de Internet Banking.

Sumele din acest cont nu mai pot fi eliberate la cererea clientului, iar banca nu poate diminua suma după momentul în care se transmite situația zilnică a sumelor către ANAF.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primele imagini cu momentul în care Vlad Pascu a intrat în grupul de tineri. Victimele circulau în afara șoselei

vin sept. 29 , 2023
Imagini de la accidentul tragic din localitatea 2 Mai, surprinse de o cameră de supraveghere, au fost publicate de avocatul Adrian Cuculis pe site-ul indrumari-juridice.eu și arată două momente ale accidentului: momentul la care mașina lui Vlad Pascu surprinde din spate primul grup de copii și cel în care autoturismul […]

V-ar putea interesa și: