Se modifică scenariile de funcționare în 26 de unități școlare din județul Constanța

eleve-elevi-scoala

Astăzi, 30 octombrie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârilor nr. 58 și 59 ale CJSU Constanța. Acestea prevăd constatarea scăderii incidenței cumulate în 5 localități și modificarea scenariilor de funcționare în 26 de unități de învățământ din județul Constanța.

Astfel, se constată încadrarea în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile, mai mică de 1.5/1.000 locuitori în localitățile Mangalia, Murfatlar, Agigea, Cumpăna și Săcele. În aceste U.A.T-uri s-au aplicat măsuri suplimentare pe o perioadă de 14 zile. În Săcele, incidența a fost de peste 3/1.000 locuitori, în timp ce restul de 4 localități au depășit pragul de 1.5/1.000 locuitori.

În continuare, primăriile vor întreprinde demersuri pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, conform anexelor prevăzute în Hotărârea CJSU nr. 51 din 26.10.2020.

În ceea ce privește unitățile de învățământ, 26 din întreg județul vor schimba scenariul de funcționare. Astfel, 11 unități de învățământ vor trece din scenariul 2, în scenariul 3, ca urmare a apariției de cazuri COVID-19 confirmate: Liceul Teoretic „George Emil Palade” Constanța (până pe 5 noiembrie, pentru o grupă din anul II, un elev confirmat), Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copiilor” Constanța (până pe 6 noiembrie, un cadru didactic și o îngrijitoare confirmate), Școala Gimnazială nr. 37 (până pe 7 noiembrie, pentru o clasă a IV-a, un elev confirmat), Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța Poveștilor” Constanța (până pe 6 noiembrie, pentru grupa mică, un cadru didactic confirmat), Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (până pe 15 noiembrie, pentru o clasă a X-a, două clase a XI-a și o clasă a XII-a, un cadru didactic și un elev confirmați), Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța (până pe 16 noiembrie, pentru o clasă a IX-a, un elev confirmat), Școala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” Constanța (până pe 6 noiembrie, pentru o clasă pregătitoare, un elev confirmat), Școala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hașdeu” Constanța (până pe 8 noiembrie, pentru o clasă a II-a, un elev confirmat), Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea” Constanța (până pe 13 noiembrie, pentru o clasă I, un cadru didactic confirmat), Grădinița cu Program Normal nr. 24 Constanța (până pe 13 noiembrie, pentru grupa mare, un cadru didactic confirmat) și Școala Gimnazială nr. 1 Poarta Albă (până pe 14 noiembrie, pentru o clasă a IV-a, un cadru didactic sosit din Olanda).

De asemenea, în cazul Liceului Tehnologic „Ion Podaru” Ovidiu se va prelungi scenariul 3, până pe 15 noiembrie, totalul infectărilor ajungând la 11 elevi din clasele vocațional-sportiv.

Totodată, Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Medgidia și Grădinița cu Program Normal Valea Dacilor trec din scenariul 2, în scenariul 3, până când vor termina lucrările de reabilitare.

În același timp, un total de 11 unități de învățământ trec din scenariul 3, în scenariul 2, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3: Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța, Liceul Tehnologic „Pontica” Constanța, Liceul Tehnologic „Tomis” Constanța, Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța, Liceul Teoretic „George Emil Palade” Constanța, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța, Liceul Teoretic „Traian” Constanța, Școala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu” Constanța, Școala Gimnazială nr. 33 „Anghel Saligny” Constanța, Școala Gimnazială „Spectrum” Constanța, Școala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia.

Din scenariul 3, în scenariul 1 trece Școala Gimnazială nr. 1 Pecineaga, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3, dar și datorită scăderii ratei incidenței cumulate sub pragul de 1/1.000 locuitori în localitatea Pecineaga și asigurarea condițiilor pentru învățământ „față în față”.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Robert Șerban a depus jurământul. Ales pentru încă 4 ani, după un mandat în care a fost mai performant decât Emil Boc VIDEO

vin oct. 30 , 2020
Robert Șerban, PNL, care a câștigat detașat alegerile locale din Eforie, a depus, azi, jurământul. Robert Șerban va conduce primăria încă 4 ani, fiind ales în funcție de peste jumătate din cei care au ieșit la vot, pentru munca pe care a depus-o în mandatul precedent. „Cu bună credință fac […]
Robert Șerban

V-ar putea interesa și: