Se pregătesc investiții de 4,5 miliarde lei în Portul Constanța

Documentaţia de atribuire pentru modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa a fost transmisă vineri în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), în vederea verificării şi validării, anunță Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Contractul vizează “Modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa – Etapa I, Valu lui Traian” pentru achiziţia publică a serviciilor de proiectare şi execuţie, notează Agerpres.

Lungimea totală a infrastructurii feroviare din Portul Constanţa, analizată în cadrul Studiului de Fezabilitate, este de 257 km, iar valoarea totală estimată pentru obiectivul de investiţii modernizarea Portului Constanţa (3 etape) este de 4,5 miliarde lei, fără TVA.

Recomandare: Autostrada a devenit parcare pentru TIR-urile încărcate cu cereale. Coadă de 10 km la intrarea în Portul Constanța

Astfel, prima documentaţie transmisă vineri, 17 martie 2023, în SEAP, face obiectul procedurii de achiziţie publică pentru proiectare şi execuţie lucrări de modernizare în Staţia Valu lui Traian.

Valoarea totală estimată a achiziţiei publice (proiectare şi execuţie lucrări) este de 402.343.706,36 lei, fără TVA, iar sursa de finanţare va fi asigurată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – CEF Sector Transport şi Bugetul de Stat.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Concert caritabil pentru micuțul Marco, diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică

sâm mart. 18 , 2023
Marco, fiul agentului principal de poliție penitenciară Petre Alexandru, angajat al Penitenciarului Constanța-Poarta Albă, trece prin momente cumplite. În vârstă de nici trei ani, copilul a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică. Având în vedere starea avansată a bolii, cât și faptul că în țară tratamentul nu este imediat iar […]
concert-caritabil-marco

V-ar putea interesa și: