Se reia exportul de ovine din România – o delegație din Maroc verifică animalele în Constanţa

O delegaţie publică-privată a Regatului Maroc se află în România pentru a impulsiona procesul de reluare a exportului de ovine.

Delegaţia din care face parte şi un operator economic marocan, interesat de un prim import de ovine din România, va vizita două centre de colectare pentru a vedea condiţiile de bunăstare a animalelor şi măsurile de biosecuritate introduse de crescători.

De asemenea, operatorul va verifica animalele care urmează să fie îmbarcate pe vapor.

„La nici trei săptămâni după vizita de lucru a preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), dr. Alexandru Bociu, în Regatul Maroc, o delegaţie importantă din acest regat se află acum în România pentru a avansa procesul de reluare a exportului de ovine. Delegaţia marocană este condusă de omologul serviciilor veterinare din Regatul Maroc şi include Ambasadorul Regatului Maroc în România, Excelenţa sa, domnul Hassan Abouyoub, Directorul pentru Protecţia Patrimoniului Animal şi al Plantelor din Casablanca, domnul Dr. El Abrak Abderrahman, precum şi un operator economic important din Maroc, interesat de un prim import de ovine din România. De asemenea, acesta va asista la procedurile logistice specifice şi va semna documentele oficiale pentru demararea exportului”, a informat, joi, ANSVSA.

Potrivit sursei citate, delegaţia marocană este condusă de omologul serviciilor veterinare din Regatul Maroc şi include Ambasadorul Regatului Maroc în România, Hassan Abouyoub, directorul pentru Protecţia Patrimoniului Animal şi al Plantelor din Casablanca, dr. El Abrak Abderrahman, precum şi un operator economic important din Maroc, interesat de un prim import de ovine din România.

În cadrul vizitei, delegaţia va merge în judeţul Constanţa, unde va vizita două centre de colectare ovine pentru a observa condiţiile de bunăstare a animalelor şi măsurile de biosecuritate implementate de crescători. Operatorul economic marocan va inspecta marfa destinată exportului, aflându-se în România pentru a verifica animalele care urmează să fie îmbarcate pe vapor.

De asemenea, acesta va asista la procedurile logistice specifice şi va semna documentele oficiale pentru demararea exportului.

Vizita face parte dintr-un proces continuu de deschidere a pieţelor externe şi de reluare a exporturilor de ovine, care fuseseră iniţial suspendate din cauza Pestei Rumegătoarelor Mici (PRM).

Această colaborare constituie „o oportunitate importantă pentru România de a reintroduce produsele româneşti pe piaţa marocană”, iar acordul încheiat între fermierii români şi operatorul economic marocan „deschide noi perspective pentru exportatorii români”, contribuind la „consolidarea poziţiei acestora pe piaţa internaţională şi reafirmând calitatea superioară a produselor agricole din România”.

„Prin demersurile sale, ANSVSA deschide noi oportunităţi pentru producătorii români, sprijinind extinderea exporturilor către Regatul Maroc. Aceasta le permite fermierilor să îşi valorifice produsele de calitate superioară pe această piaţă.”, a afirmat preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu.

Pesta Rumegătoarelor Mici este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează oile şi caprele.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Anunț RAJA: se oprește apa în zonele Badea Cârțan și Vivo din Constanța

joi nov. 7 , 2024
 În vederea executării lucrărilor de conectare la sistemul centralizat a noii magistrale reabilitată, cu diametrul de 500 mm, RAJA S.A. va sista furnizarea apei potabile, miercuri – 13 noiembrie 2024, în intervalul orar 08.30 – 20.00. Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii și punctele termice din perimetrul delimitat de […]

V-ar putea interesa și: