Se va construi un zid de susținere a trotuarului în zona parcului Tăbăcărie din Constanța

Proiectele de îmbunătățire a mobilității la nivelul municipiului Constanța se află în plină desfășurare, a anunțat Primăria Constanța.

În cazul proiectului privind îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia, conform contractului de execuție a lucrărilor semnat la 17.03.2021, Primăria avea un termen de 90 de zile pentru a emite Ordinul de începere a lucrărilor.

După îndeplinirea tuturor procedurilor legale și predarea amplasamentului, în data de 18 august 2021 au început efectiv lucrările pe tronsonul cuprins între intersecțiile Bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu Strada Soveja și cu Bulevardul Aurel Vlaicu.

Până la acest moment au fost executate lucrări în valoare de aproximativ 3,5 milioane de lei, respectiv 5% din valoarea totală a investiției, după cum urmează:

  • Organizare de șantier (parcare Telegondolă);
  • Sistem rutier și trotuare – terasamente carosabil și trotuare;
  • Instalații electrice – terasamente și fundații stâlpi de iluminat, montare tuburi subterane pentru rețele de energie electrică și comunicații;
  • Instalații sanitare – cămine din beton pentru instalații irigații;
  • Terasamente și fundații stații de autobuz.

„Complexitatea proiectului implică adaptarea la situațiile ce apar pe măsura execuției lui. Spre exemplu, în urma săpăturilor pentru realizarea infrastructurii subterane, a reieșit nevoia realizării unui zid de susținere a trotuarului la limita cu Parcul Tăbăcăriei.”, a precizat Primăria Constanța, printr-un comunicat de presă.

Zen Residence
energia residence2 thoughts on “Se va construi un zid de susținere a trotuarului în zona parcului Tăbăcărie din Constanța

  1. Ce înseamnă un zid de susținere a unui trotuar? Trotuarul este la nivelul solului. Cum îl susține zidul?

    1. Inspre Satul de vacanta e diferenta de nivel de cel putin 1 metru. Se vede cu ochiul liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Mesaj emoționant al medicilor de la Spitalul Județean Constanța: „Ne luptăm, cu toată iubirea noastră, pentru că fiecare viață contează”

Mon Nov 8 , 2021
Astăzi, 8 noiembrie, un banner de mari dimensiuni a apărut pe clădirea Spitalului Județean de Urgență Constanța. Este un banner amplasat de medicii din unitatea sanitară prin care ne îndeamnă să ne vaccinăm. „Ne luptăm, cu toată iubirea noastră, pentru că fiecare viață contează. Și cu toată iubirea noastră vă […]