Se vor reabilita încă cinci fântâni arteziene din Constanța

fantana arteziana mamaia
Fântâna arteziană din zona Cazinoului din Mamaia, în vremea când funcționa

Încă cinci fântâni arteziene din municipiul Constanța vor fi reabilitate. Lucrările vor fi efectuate de SC River Transnav SRL, care a obținut un contract în acest sens, prin atribuire directă, de la Primăria Constanța. valoarea contractului este de 118.332 lei fără TVA, adică 140.815 lei, cu TVA inclus.

Valoarea estimativă a contractului, anunțată inițial de municipalitate, a fost de 32.154 de lei, fără TVA.

Vor fi reabiliate următoarele fântâni:

  1. Piațeta Cazino (stațiunea Mamaia) – Fântână arteziană;
  2. Faleza Cazino Constanța – Bazin Pescarul;
  3. Faleza Cazino Constanța – Bazin Cascada;
  4. Parc Arheologic – Fântâni arteziene (sistem integrat în pardoseală cu 122 jeturi de apă);
  5. Parc Arheologic – fântână decorativă tip Wallace.

Contractul prevede punerea în funcțiune, întreținerea și supravegherea fântânilor.

SC River Transnav SRL este o firmă din Constanța, cu sediul pe strada Mărăști. A fost înființată în 2009 de Nicoleta Ion și are ca obiect de activitate transportul de marfă pe căi navigabile interioare. Potrivit vrajitorul.eu, în 2012, 2013 și 2014 firma nu avea niciun angajat, iar în 2015 avea numai doi angajați. Aceștia au reușit să realizeze o cifră de afaceri de 1.108.732 și un profit de 7.517 lei.

SC River Transnav este acționar, alături de SC Al Stom Company SRL, în compania SC Tranconex.ro SRL (deține 25% din părțile sociale). SC Al Stom Company are un mare apetit pentru contracte pe bani publici. Valoarea acestora era, numai în perioada 2007 – 2013, potrivit Ziua de Constanța, de 250 milioane lei. Printre beneficiari: Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa, dar şi primării din judeţ. Unul din asociații Al Stom este Alexandru Papadumitru, care apare ca denunțătorul în dosarul în care Sorin Strutinsky este cercetate de DNA și pentru care a petrecut ceva vreme în pușcărie.

Alexandru Papadumitru, patronul Al Stom Company, a dat o declarație completă la DNA, în care a explicat cum a fost contactat de Strutinsky, în 2009, în contextul politic în urma pactului de coabitare PSD-PDL. Atunci, o serie de instituţii ale statului urmau a fi trecute sub conducerea unor persoane numite politic de către Organizaţia PSD Constanţa. Al Stom avea un contract de întreţinere şi curăţenie a suprafeţelor de plajă semnat cu DADL Constanța. Strutinsky i-ar fi cerut un „comision” de 10% din valoarea fără TVA a valorii facturilor emise de Al Stom către Direcția Apelor Dobrogea Litoral. Banii, aproximativ 200.000 de lei, au fost dați unor firme controlate de Strutinsky, în baza unor operațiuni comerciale fictive, scrie Evenimentul Zilei.

”Papadumitru a povestit că, atunci când era convocat la întâlniri de către Strutinsky, în perioada 2012-2013, în barurile Temple și Lake View, în jurul acestuia, la mesele alăturate, era un adevărat pelerinaj al reprezentanților societăților comerciale. Pe măsură ce Strutinsky epuiza discuțiile cu un comerciant, trecea la următorul și tot așa. Deși Papadumitru nu a asistat la ce vorbea Strutinsky cu aceștia, discuțiile purtate păreau să vizeze același tip de „colaborare”, situație care i s-a părut evidentă, chiar dacă niciun alt comerciant nu i-a relatat efectiv acest lucru.”, potrivit cursei citate

.

Traconex.ro SRL a fost înființată de un anume Ionel Ilie în 2006, când avea numele Ilivera SRL. Avea ca obiect de activitatea ”transporturile terestre”. În 2016, administrator este numir Ion Viorel, născut în 1971, care locuiește la aceeași adresă cu Nicoleta Ion, de fapt și adresa unde este înregistrată SC River Transnav SRL. În anii 2011 – 2015, Traconex.ro SRL a înregistrat pierderi totale de 414.953 lei. În 2015 avea șapte angajați.

Pierderile din ultimii cinci ani explică, poate, de ce administratorul Ion Viorel a fost dat în judecată CNAIR-SA (probabil pentru o amendă pentru lipsa rovinietei). În dosat Traconex.ro SRL figurează ca terț poprit. Pe 11 aprilie 2017, deci acum câteva zile, Judecătoria Constanța ”a validat poprirea înfiinţată prin adresa din 11.11.2016 emisă de BEJ Negoescu Marina Adelina în dosarul de executare silită nr. 2267/2014 asupra cotei de 1/3 din venitul net lunar obţinut de debitorul VIOREL ION de la terţul poprit SC TRACONEX .RO SRL în favoarea creditoarei, până la concurenţa sumei de 28 euro și 326,41 lei cheltuieli de executare silită”. Debitorul avea drept de apel.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Spectacol inedit cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului. Intrarea este liberă

sâm apr. 22 , 2017
Sâmbătă, 29 aprilie, de Ziua Internațională a Dansului, Uniunea Elenă din România și Comunitatea Elenă Elpis Constanța, sub patronajul CID (Consiliul Internațional al Dansului) invită la Casa de Cultură din Constanța pe cei ce vor sa urmărească unele dintre cele mai bune ansambluri de dans din Constanta. Evenimentul are loc […]
ziua dansului

V-ar putea interesa și: