Se vor verifica instalațiile de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL, din toată România

Premierul României, Marcel Ciolacu, a dispus astăzi, 28 august, începerea unui control la nivel național cu privire la îndeplinirea condițiilor de autorizare, funcționare și exploatare a tuturor instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL.

Decizia vine ca urmare a tragediei petrecute acum două zile la Crevedia și are ca scop identificarea urgentă a potențialelor situații care ar putea fi produse și implică riscuri legate de siguranța publică.

La această acțiune de control vor participa reprezentanți ai tuturor instituțiilor publice care au atribuții legale în această privință:

– ISCIR și CNCIR pentru autorizarea și controlul instalațiilor sub presiune;

– ISU pentru siguranța în exploatare a punctelor de lucru în care se efectuează operațiuni cu carburanți;

– ITM pentru respectarea obligațiilor privind contractele de muncă;

– Agenția Națională de Mediu pentru respectarea obligațiilor de mediu;

– Poliția pentru respectarea legislației privind ordinea și siguranța publică;

– ARR și ISCTR pentru autorizarea și controlul cisternelor de transport;

– ANAF și Vamă pentru respectarea obligațiilor de natură fiscală.

Ca urmare a acestei decizii, vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, va semna un ordin prin care autorizează prefecții din fiecare județ al țării să constituie și să coordoneze echipe mixte de control formate din reprezentanții instituțiilor menționate mai sus.

Ministerul Afacerilor Interne va comunica periodic rezultatele acestui control și va pune la dispoziția organelor de cercetare penală orice dovezi legate de posibile ilegalități.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “Se vor verifica instalațiile de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL, din toată România

  1. Cum adica, din toata tara ?
    Sa intelegem ca nu s-a verificat nimic pana acum ?
    Sau ca verificarile efectuate nu sunt considerate valabile ?

  2. Noi, primăria, le putem desfiinţa doar dacă avem decizii judecătoreşti definitive în acest sens, pentru fiecare staţie în parte! Sau… dacă primim acceptul administratorilor/proprietarilor pentru desfinţarea acestor staţii! Astăzi, de exemplu, am beneficiat de înţelegere, iar staţia GPL amplasată fără autorizaţie de construire fix lângă Primăria Sectorului 5 şi autogara Filaret a fost demontată. Administratorul a înţeles mesajul meu de ieri! Şi-a luat rezervorul, restul aparaturii şi… a plecat”, scrie primarul Piedone pe Facebook. Oameni buni aceste bombe urbane ,nu au autorizații, nu respectă normele de securitate au angajati necalificati sunt un pericol pt comunitate dar nu pot fi desfiintate pt ca legile facute de politicieni sunt pt a-i apara pe acesti administratori . Patronii acestor ciudatenii sunt copii sau alte neamuri ale politicienilor. Beizadelele -stapani ai acestor statii gpl au contracte cu primăriile cu institutiile statului aduc profit mare cu investitii mici. Un om simplu daca va incerca sa monteze pe spatiul public un chiosc de legume va fi amendat de primarie politie mediu,fisc ,pompieri etc. locatia va fi desfiintata iar actiunea va fi popularizata cu surle și trâmbițe in mass-media .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un copil de 13 ani conducea o mașină cu numere false de înmatriculare

lun aug. 28 , 2023
Polițiștii municipiului Medgidia au avut parte de o surpriză duminică, 27 august. Era în jurul orei 20.50, când au văzut un copil care conducea o mașină pe strada Silozului. Au aflat repede că individul avea numai 13 ani. Evident că nu avea permis de conducere. Nu are nici carte de […]

V-ar putea interesa și: