Şefa Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean Suceava, reținută. A cerut mită de 62 de ori în 7 zile. Primea între 50 de lei și 50 de euro de la bolnavii de cancer, dar și miere, cașcaval și brânză

Şefa Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost reţinută în urma unui flagrant organizat de poliţişti şi procurori, pentru luare de mită. Ea a primit în mod repetat de la pacienţii blonavi de cancer sau de la apropiaţii acestora sume cuprinse între 50 de lei şi 50 de euro, dar şi diverse produse alimentare, între care miere, caşcaval şi brânză, afirmă procurorii. A cerut mită de 62 de ori în șapte zile.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în cursul zilei de joi, procurorii şi poliţiştii au constatat săvârşirea infracţiunilor flagrante de luare de mită şi de dare de mită în cadrul Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Totodată, au fost efectuate percheziţii în incinta acestei secţii, precum şi la domiciliul unei persoane fizice.

Anchetatorii susţin că în perioada aprilie 2022 – 19 ianuarie 2023, şefa Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, medicul Anca Ababneh Dumitrovici, a pretins şi a primit diferite sume de bani, respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei sau 50 de euro, dar şi diverse produse (miere de albine, caşcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc.) de la 64 de persoane, pacienţi bolnavi de cancer sau aparţinători ai acestora.

„În sarcina inculpatei s-au reţinut 64 de acte materiale ale infracţiunii de luare de mită în formă continuată, din care 62 de acte de materiale au fost comise într-un interval scurt de timp, respectiv în şapte zile lucrătoare consecutive din luna decembrie 2022”, susţin procurorii suceveni.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a înaintat vineri Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava, propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.


Un comentariu la “Şefa Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean Suceava, reținută. A cerut mită de 62 de ori în 7 zile. Primea între 50 de lei și 50 de euro de la bolnavii de cancer, dar și miere, cașcaval și brânză

  1. Totusi un medic cred ca facea ceva ,nimeni nu-i nebun sa dea niste bani cuiva care nu face nimic .Exceptie fac functionarii care sunt imuni la anchetarea mitei ce ar fi primita pentru efectuarea lucrarilor publice de genul celor desfasurate in orasul Constanta .Oare de ce sunt imuni ? Cine-i idiot sa creada ca impartirea a zeci de lucrari ,simultan ,prin tot orasul nu s-a facut fara a primi mita ?Nu conteaza daca firmele respective au capacitatea ,dotarea si forta de munca necesara pentru a desfasura lucrarile publice respective .Primesc avansul sa inceapa lucrarea ,trec la demolarea strazilor si trotuarelor apoi …se opresc din lucru si chiar dispar !Schema a fost practicata de echipele Mazare si s-a perfectionat mult in ultima perioada ….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Restricții de circulație, pe 24 ianuarie, în zona peninsulară

vin ian. 20 , 2023
Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită la Constanța printr-o serie de manifestări care vor avea loc marți, 24 ianuarie, în intervalul orar 09:00-12:00, în Piața Ovidiu.   Pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții optime, traficul rutier va fi restricționat în intervalul orar 09:00 – 12:00 în perimetru de […]
Piata Ovidiu

V-ar putea interesa și: