Șefii taximetriștilor țin cu dinții de trecut

taximetristi-amendati-de-politia-locala-constanta-2
Polițiștii locali verifică actele mai multor taximetriști

Tehnologia schimbă rapid lumea, fie că ne place, fie că nu. Unul dintre serviciile schimbate de IT este taximetria. Au apărut mai multe aplicații pentru mobilitate urbană, prin care poți închiria o mașină în regim de taxi, poți închiria o mașină privată (aplicație dezvoltată de constănțeanul Aurelian Marin), o trotinetă, etc.

În tot acest mănunchi de noutăți, șefii taximetriștilor țin cu dinții de trecut. Atenție, șefii, nu taximetriști, pentru că aceștia din urmă pot munci oricând folosind una din aplicațiile de care vorbeam mai sus. Aplicații care nu au șefi, sindicate, etc, dar care, de pildă, le oferă multe avantaje. Am văzut, de exemplu, în Paris, șoferi care vorbeau bine engleză. Aplicația la care erau înscriși le oferea cursuri gratuite cu profesori specializați.

Șefii taximetriștilor au anunțat că nu sunt de acord cu noul regulament al serviciului de transport și amenință cu proteste.

Într-un comunicat de presă, Camera Națională a Taximetriștilor din România (CNTR) – Filiala Constanța, informează că nu este de acord cu un anumit cod vestimentar impus. Ar fi de acord pentru o ținută decentă, adică fără șlapi și maiou, dar, Doamne Ferește, nu pentru un cod impus. Cămașă albă? Ptiu, drace!

Șefii taximetriștilor nu sunt de acord cu scoaterea de pe piață a mașinilor mai vechi de 10 ani pentru care primăria a eliberat autorizații de taxi. Cam câți kilometri are o mașină care a făcut taxi 10 ani? În aplicațiile de care vorbim, poți vedea ce mașină are șoferul și o poți refuza. E mai greu să faci asta când comanzi un taxi.

Șefii taximetriștilor nu sunt de acord cu suspendarea autorizației taxi pentru o perioadă de la 1 – 3 luni în cazul sancționării șoferului. Cu alte cuvinte, mașina să producă în continuare bani, s-or găsi șoferi s-o conducă.

Șefii taximetriștilor nu sunt de acord cu reducerea numărului autorizațiilor taxi de la 1750 la 1262 (4/1000 de locuitori) „înaintea unui recensământ care va avea loc chiar în cursul acestui an”. Asta e o minciună de-a dreptul. Recensământul va avea loc anul viitor. „Pentru că recensământul este o cercetare statistică complexă, în luna martie 2021, Institutul Național de Statistică efectuează un recensământ de probă, la care vor participa aproximativ 50.000 de gospodării alese atât din mediul urban, cât și din cel rural, de pe întreg teritoriul României.”, au anunțat autoritățile. De la recensământ până la rezultate curge multe apă pe Dunăre. Așadar, șefii taximetriștilor vor ca acest staus quo să continue. În interesul cui?

Șefii taximetriștilor vor să organizeze un miting în fața Primăriei Constanța cu un efectiv de 500 de taxiuri.

Șeful taximetriștilor din Constanța este Lică Neagu. Este asistent universitar doctor la o universitate controversată din Chișinău, cele din România nu erau bune. În 2015, presa scria că a condus un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, provocând un accident rutier soldat, din fericire, numai cu pagube materiale. Rezultatul a fost de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.