Șelimbăr, comuna din Sibiu pe care o urăsc toți primarii din Constanța. Cu ce a mai uimit acum

Făceam, acum vreo 3 ani, o comparație între comuna Șelimbăr, județul Sibiu, și comuna Cumpăna, județul Constanța (condusă de două decenii de o primăriță PSD). Deși asemănătoare ca populație și suprafață, diferențele erau colosale. De exemplu, veniturile comunei din Transilvania erau de două ori mai mari. Puteți citi textul AICI.

Șelimbăr a devenit cu siguranță cea mai urâtă comună de către primarii din Constanța, pentru că primarul de acolo a demonstrat că se poate. Se poate face administrație eficientă. A digitalizat comuna, a introdus tehnologii în premieră și chiar a renunțat la sediul primăriei în favoarea copiilor!

Recent, edilul a avut o nouă idee, în premieră în România: le oferă locuitorilor ceea ce el numește „DOCUBox”. E un sistem ca cel al firmelor de curierat. A explicat mai bine viceprimerul Raluca Turcan, care a fost acolo în vizită, recent.

„Șelimbărul este, într-adevăr, una dintre cele mai bogate comune, dar și una care, fiindcă știe pe ce să cheltuie banii, este și în topul celor mai digitalizate primării din România. Locuitorii au la dispoziție modalități online pentru toate serviciile administrației publice, iar în curând, în premieră, o opțiune în plus: DOCUBox, un sistem asemănător cu cel oferit de firmele de curierat pentru livrarea coletelor. Acesta vine în sprijinul locuitorilor care au nevoie de documente pentru eliberarea cărora este nevoie de semnătură olografă și care, deci, nu se pot depune online. Dar nu numai lor. Șelimbărenii care nu au un calculator sau cărora le este mai simplu astfel, pot depune solicitările în casetele DOCUBox care vor emite automat, pe telefoanele mobile, un număr de înregistrare. Tot din DOCUBox cetățenii își pot prelua, apoi, dosarul soluționat. Șelimbărul a dezvoltat și o aplicație proprie, Șelimbăr App, care face și mai simplă comunicarea cu administrația locală. Prin intermediul aplicației, locuitorii pot trimite sesizări însoțite de fotografii și pot primi alerte publice ca cele referitoare la închiderea de străzi pentru lucrări publice, de exemplu. Digitalizarea Primăriei Șelimbăr a făcut parte din strategia primarului Marius Grecu și a echipei sale și a devenit strategie de dezvoltare oficială pentru comună. A început cu site-ul și a continuat cu servicii din ce în ce mai complexe. De altfel, Microsoft a menționat în 2018 toate eforturile de până atunci ale Primăriei Șelimbăr și ale colaboratorului său, TNT Computers. Personal nu pot decât să mă mândresc cu Marius și să transmit prin intermediul colegilor săi, viceprimarul Cornel Oană și administratorul public Cornel Stănilă, felicitări tuturor angajaților implicați în aceste proiecte. Am văzut, încă o dată, că se poate.”, a spus Raluca Turcan.

A renunțat la sediul primăriei în favoarea copiilor!

Aceasta are și o mențiune specială pentru eforturile pe care Șelimbărul le face în domeniul educației. Comuna are o nouă grădiniță și o nouă școală, prin relocarea primăriei, fiindcă primarul a avut ambiția de a nu lăsa elevii să studieze în două schimburi.

Ați văzut astfel de investiții în comune precum Cumpăna, Agigea, conduse de atât amar de vreme de primari PSD? N-ați văzut. Nici măcar la stadiul de promisiuni nu sunt!

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.