Semeț se-nalță între case blocurile sponsorului USR FOTO VIDEO

Peisajul urban din zona Trocadero, Constanța, se schimbă văzând cu ochii. Acolo, între case, se ridică semeț nu unul, ci două blocuri. Mai exact, pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, colț cu Salcâmilor. Am spus între case? Poate mai potrivit ar fi „aproape lipit de case”, pentru că lângă aceste construcții sunt case ridicate în urmă cu mai multe zeci de ani, fără etaj, fără fițe.

https://www.facebook.com/CT100.RO/videos/1137992649903669

Construcția înaintează rapid, sigur și nestingherită. În imaginile trimise de cititori ai ziarului Constanța 100% se vede cum un număr impresionant de muncitori robotesc pe șantier. În clipul atașat puteți auzi și cam ce aud nu numai vecinii apropiați, ci și cei care stau la câteva străzi distanță. Dar petrecere fără muzică nu se poate, nu-i așa? Tot în imagini puteți observa câteva detalii referitoare la cât de aproape se află blocul de case, ca să nu ne credeți pe noi pe cuvânt. Vă asigurăm că, în ciuda dubiilor exprimate anterior de o asociație civică, imaginile sunt reale.

Construcția este realizată de către DDN GLOBAL SRL, societate comercială fondată de Dușu în 2007, în care era unic acționar. Familia Dușu deține mai multe afaceri importante în oraș, printre care și compania Celco, de unde vă puteți cumpăra BCA pentru a construi case sau blocuri lipite de case.

O donație care a venit la fix

Celco SA este compania care, se pare, a dorit ca președintele României să fie controversatul Dan Barna. Spunem asta pentru că, înainte de campania electorală la prezidențiale, mai exact pe 18 octombrie 2019, compania a donat partidului, la București, 200.000 de lei. Într-un mod cu totul bizar însă, suma coincide cu cea despre care Stelian Ion, deputat USR, spunea că are nevoie ca de aer pentru ca partidul să plătească niște datorii către stat (în urma unor probleme cu plata chiriilor pentru sedii).

„O sumă foarte mare s-a strâns deocamdată si înțeleg ca urmează un alt val. Daca ajungem la 200.000 de lei, o suma pe care am putea s-o folosim in campania electorala, si după care acum chițăim, adică efectiv ne milogim de unii si alții sa obținem suma asta… Ar fi fost mult mai util sa-i folosim acolo. Problema cu instanțele si toți avocații știu ca niciodată nu poți sa garantezi nicio soluție. Era o chestiune de management. Eu când am primit o amenda, am preferat sa plătesc amenda, jumătate din minim, chiar dacă eram nevinovat, si sa mă judec apoi sa primesc banii înapoi.”, spunea Stelian Ion, într-o întâlnire privată cu colegii săi de partid, dezvăluită de PS News.

După apariția convorbirii, Stelian Ion a precizat că este vorba despre o coincidență și că mulțumește USR pentru donație.

stelian ion usr celco

„Dacă cineva face o donație pentru USR, știu că o face din bună credință, cu dorința de a vedea un alt fel de politică în România. Le voi mulțumi acestor susținători, inclusiv dezvoltatorilor imobiliari când se numără printre ei. Donațiile sunt firești, dar nu înseamnă vreun tratament preferențial din partea noastră.”, a clarificat Stelian Ion.

Același Stelian Ion a reacționat la numai două zile după apariția unui material în presa locală despre tăierile de copaci în pădurea Comorova. Două zile. A adresat o interpelare oficială ministrului, de pildă, cerând explicații. În cazul blocului sponsorului USR, partidul și parlamentarii săi nu au luat nicio măsură (deși PUZ-ul a fost aprobat în 2015, de toți consilierii locali). Explicația a fost că ce se întâmplă în Neptun e mai grav și că au fost atât de multe PUZ-uri derogatorii încât partidul și asociația sa nu le-au putut verifica pe toate. Acum, între noi fie vorba, n-a acuzat nimeni acest investitor – nici noi – că e ceva nelegal la mijloc. Întrebăm însă cum de unele asociații nu văd astfel de blocuri, dar vă altele, mai puțin intrusive, pe care le atacă în instanță și se luptă până în pânzele albe.

Opinie

Am fost întrebat de ce am scris despre acest subiect, care este interesul meu (apropo, subiectul a ajuns în atenția politicienilor și asociațiilor după ce au citit aici și în ConstantaFinanciara.ro). Să vă spun de ce: zona aceea este una mi-aș fi dorit să pot cumpăra o căsuță mică, să avem micul nostru petec de pământ. E aproape de punctele noastre de interes, era o zonă liniștită, nu foarte aglomerată. Evident, toate acestea s-au schimbat pentru mult timp de-acum înainte. Cu blocuri de 9 și 6 etaje între case, nu va mai fi la fel. Trafic, aglomerație, mașini, tot ce înseamnă două blocuri înalte. Și, mai mult decât atât, ușa este deschisă acum: nimic nu-i oprește pe acești investitori imobiliari sau alții să construiască alte blocuri turn în zonă, căci PUZ-ul este deja făcut. Aș pune pariu că așa se va întâmpla, într-un viitorul mediu.

Precizări

Două lucruri trebuie spuse. 1: Primul care a ridicat un bloc între case acolo este Florin Cârstocea, și nimeni nu a avut nimic de zis. Blocul său, vândut pentru profit, evident, este lipit de o casă. Pe acest om, primarul Decebal Făgădău a spus că l-ar clona. 2: Toate acestea nu ar fi fost posibile fără votul consilierilor locali (vot în unanimitate), dar, mai ales, dacă primăria ar fi actualizat PUG-ul vechi din 1999, ar fi întocmit registrul spațiilor verzi, ar fi căutat, pe scurt, să construiască un oraș pentru oameni, nu pentru investitori, un oraș verde, nu unul betonat. Vă imaginați cum ar fi fost, în zonă, un parc?

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Semeț se-nalță între case blocurile sponsorului USR FOTO VIDEO

  1. Eeeee sa te vad eu FAGADAU LA ALEGERI SI PE CONSILIERI caci noi suntem mai Multi VOTANTI decat “investitorii” si ne-a ajuns cutitul la os.

    Pun pariu PRIMARE FAGADAU CU TINE SI CU CONSILERII TAI pe “1 bere” (simbolic sa nu va Las fara bani ca veti avea nevoie pentru avocati in lungul Sir de process ce urmeaza) CA NU MAI IESITI…. indiferent cati bani bagati in PIATA!!!!
    Va urez o “IARNA PLACUTA” cu DNA “pe urme”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Avarie RAJA pe strada Albinelor din Năvodari

Fri Jun 5 , 2020
Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de pe strada Albinelor, din orașul Năvodari, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, astăzi – 05 iunie 2020, în intervalul orar 11.00 – 15.00. Sunt afectați de lipsa apei consumatorii de pe străzile: Meduzei, Albatros, […]
raja