Semne de pace? Președintele Ucrainei face primi pașii către un compromis

zeleneski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă, într-un interviu difuzat de postul american ABC News că nu mai vrea să insiste să obţină o aderare a Ucrainei la NATO – una dintre problemele care au motivat în mod oficial invazia rusă a Ucrainei – şi se declară pregătit de un „compromis” privind statutul teritoriilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk, cărora preşedintele rus Vladimir Putin le-a recunoscut unilateral independenţa înainte de a lansa războiul, relatează AFP.

„În privinţa NATO, mi-am temperat poziţia în această problemă de o vreme, când am înţeles” că ”NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianţei (Nord-Atlantice) îi este frică de tot ceea ce este controversat şi de o confruntare cu Rusia”, declară el în acest interviu.

Zelenski spune că nu vrea să fie preşedintele unei „ţări care imploră în genunchi” o aderare la NATO.

Vă recomandăm și:

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cum arată o stradă reparată de Confort Urban la începutul anului

Wed Mar 9 , 2022
La începutul anului, Confort Urban, societate comercială aflată în subordinea Consiliului Municipal Constanța, făcea niște reparații pe o stradă pe care apara, la câteva luni, cratere în asfalt. Au trecut numai câteva săptămâni, iar gropile au apărut, parcă și mai adânci. Aveți un exemplu în fotografiile din acest articol. Fenomenul […]
gropi-constanta-confort-urban-2