Senatorul Remus Negoi: „Locuitorii din Agigea au acum șansa să-și schimbe primarul care și-a bătut joc de ei”

remus negoi

Senatorul USR PLUS de Constanța, Remus Negoi, a susținut în fața colegilor parlamentari o declarație politică în care își exprimă satisfacția că locuitorii din Agigea au strâns semnăturile necesare declanșării referendumului pentru destituirea primarului PSD, Maricel Cristian Cârjaliu, ales în urmă cu un an și care nu a mai convocat o ședință de Consiliu Local din ianuarie.

Senatorul Remus Negoi arată că după mai multe demersuri eșuate de deblocare a activității autorității locale, consilierii locali USR PLUS s-au consultat cu cetățenii și au hotărât că singurul demers prin care se poate debloca situația este inițierea unui referendum prin care să fie demis primarul PSD-ist.

„Săptămâna trecută s-a înregistrat cererea însoțită de motive si semnături, prin care se inițiază procedura de organizare a referendumului local pentru demiterea primarului PSD-ist al comunei Agigea. Într-o disperare fără margini, conducerea filialei județene a PSD Constanța a ținut să susțină fără rezerve acest primar care a abuzat de funcția sa pentru a bloca activitatea unui Consiliu Local ales. Pe primar nu l-a interesat niciun moment nevoile cetățenilor ci doar blocarea activității consiliului, în care a pierdut puterea.”

Remus Negoi

În finalul declarației sale politice, senatorul USR PLUS de Constanța, Remus Negoi, adresează un apel tuturor instituțiilor statului să țină cont de voința cetățenilor și să demareze cât mai urgent procedura de demitere a primarului Agigei: „Instituția referendumului nu este o glumă!”

Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:

„Semnăturile pentru demiterea primarului PSD din comuna Agigea, județul Constanța, au fost strânse

După alegerile locale din 27 septembrie 2020, în Consiliul Local Agigea din județul Constanța s-a format o majoritate cu care primarul PSD ales nu este de acord. Unilateral. Motiv pentru care a hotărât să blocheze activitatea Consiliului Local. Deoarece consilierii locali aleși au insistat să funcționeze, primarul a decis, după ședința din luna ianuarie 2021, să nu mai convoace Consiliul Local, chiar dacă legea prevede că primarul are obligația să-l convoace în cel puțin o ședință ordinară sau extraordinară pe lună.
După mai multe demersuri efectuate pentru a debloca autoritatea deliberativă, dar fără rezultat, consilierii locali USR PLUS s-au consultat cu cetățenii și au hotărât că singurul demers prin care se poate debloca situația este inițierea unui referendum prin care să fie demis primarul PSD-ist.
În data de 07.03.2021 a fost demarată procedura de strângere de semnături. După mai bine de 6 luni, cu sprijinul cetățenilor comunei Agigea, al colegilor din majoritatea formată în Consiliul Local și al celor din USRPLUS de la nivel local, județean și chiar național, am reușit strângerea numărului necesar de semnături. Ba chiar a fost depășit.
Așadar, pe data de 24 septembrie 2021 s-a înregistrat cererea însoțită de motive si semnături, prin care se inițiază procedura de organizare a referendumului local pentru demiterea primarului PSD-ist al comunei Agigea.
Într-o disperare fără margini, conducerea filialei județene a PSD Constanța a ținut să susțină fără rezerve acest primar care a abuzat de funcția sa pentru a bloca activitatea unui Consiliu Local ales. Doar pentru că a pierdut puterea, neinteresându-l de nevoile cetățenilor.

Instituția Prefectului a primit listele de semnături și va demara în cel mai scurt timp verificarea acestora. Îmi doresc și apelez la toate instituțiile statului să țină cont de voința cetățenilor și să demareze cât mai urgent această procedură de demitere a primarului Agigei. Instituția referendumului nu este o glumă. Cetățenii nu au fost respectați de primar, așa că trebuie să plece. Pentru aceasta, referendumul trebuie să se organizeze cât mai repede cu putință!”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce rute recomandă Primăria Constanța în zona Delfinariu

joi sept. 30 , 2021
Începând cu data de 07 octombrie, intersecția bulevardului Mamaia cu strada Zorelelor va fi resistematizată. Pe strada Zorelelor vor fi amenajate 2 benzi de ieșire în bulevardul Mamaia și 2 benzi de intrare din bulevardul Mamaia. Totodată, se va interzice virajul la stânga de pe strada Zorelelor pe bulevardul  Mamaia. […]

V-ar putea interesa și: