Senatorul Remus Negoi, revoltat de situația din Agigea. A dat de pământ cu Maricel Cîrjaliu și Felix Stroe VIDEO

Remus-Negoi-Cristian-Maricel-Cirjaliu

Situația din Agigea, comună care nu are încă viceprimar, deși acesta a fost ales de majoritatea consilierilor, a ajuns în atenția Senatului României. Remus Negoi, senator USR, este cel care le-a prezentat colegilor abuzurile care se petrec în mica localitate din Constanța.

„Consiliul Local trebuie să funcționeze. Faptul că un primar ales blochează accesul consilierilor la dreptul la muncă este extrem de grav. La fel și modul în care o face.”, a declarat parlamentarul în timpul emisiunii Realitatea locală, la Dobrogea TV.

Acesta a precizat că de aproape jumătate de an, activitatea consiliului local este blocată pentru că nu se dorește emiterea hotărârii de consiliu local, pe baza procesului verbal de ședință din noiembrie 2020, astfel încât consiliul să poată funcționa.

„Ai fost ales, dar nu poți printr-un artificiu, printr-un abuz de putere, până la urmă, să nu dai posibilitatea consiliului local, numai pentru că nu ți-a convenit ție, ca primar, rezultatul acelor alegeri”, a mai spus Remus Negoi.

Acesta a făcut „toate demersurile posibile” și se gândește, pe viitor, și la modificarea Codului Administrativ, astfel încât un primar să fie obligat să nu mai aibă posibilitatea de a bloca activitatea consiliului.

Speța a ajuns în atenția prefectului, care i-a transmis primarului să emită „cu celeritate” să emită hotărârea de consiliu local. „Cu celeritate” înseamnă repede, dar nu este prevăzut un termen clar.

Remus Negoi a adus aceste abuzuri și la cunoștința „vestitei conduceri județene a PSD”.

„N-a avut absolut nicio reacție. Niciun semnal. Ne vedem prin Parlament, dar nu ne salutăm.”, a spus senatorul USR.

Acesta a precizat că marea problemă este că trece timpul și în Agigea și Lazu nu se văd schimbări în bine.

„După n mandate ale actualului primar, Lazu este în găleată, eufemistic vorbind, adică nu are canalizare. Nu vă puteți închipui ce nenorociri de străzi sunt și în Agigea, și în Lazu. Unul care a stat trei mandate până acum și se lăuda în campanie, împreună cu președintele PSD Constanța, cel care era la momentul acela director RAJA, că vor trage în mandatul următor canalizare în Lazu, în condițiile în care au trecut trei mandate și nu s-a întâmplat nimic… Ați fost amândoi acolo, tu la RAJA, tu la primărie? De ce nu ați făcut până acum?”, i-a întrebat, retoric, Remus Negoi.

Extrasul din emisiune în care se vorbește despre situația din Agigea poate fi urmărit mai jos.

Citește și:

Comuna care a devenit un colț de rai are mai puțini bani decât Agigea și Lazu, unde lipsesc și asfalt, și canalizare VIDEO

Maricel Cîrjaliu a majorat taxele locale și impozitele în Agigea și Lazu

Milionul din fecale. Primăria Agigea vrea să acorde unei singure firme, pe 4 ani, servicii de vidanjare, pentru că n-are canalizare

Vidanja și epidemia. Cum a cheltuit Primăria Agigea cea mai mare sumă din 2020 pentru golirea foselor

Maricel Cîrjaliu, Felix Stroe și Alinuța sadica

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.