Senatorul Vergil Chițac aduce în dezbatere publică desființarea poliției locale Constanța

vergil chitac

Senatorul independent Vergil Chițac aduce în dezbatere publică un subiect important: desființarea poliției locale Constanța.

În opinia acestuia, „dacă nu-și intră în atribuțiuni și nu câștigă respectul oamenilor”, instituția trebuie desființată.

„Am văzut în presă că într-un oraș din România, unul de frontieră, poliția locală a fost desființată cu un vot covârșitor în consiliul local “deoarece o parte a personalului Politiei Locale, pentru funcția și autoritatea ce o dețin, nu se bucura de respectul cuvenit din partea cetățenilor, din cauza unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât și în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorității publice în care își desfășoară activitatea”. Votul a fost covârșitor nici vorbă de adoptare la limită”, a spus senatorul, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

A făcut precizări și despre Constanța.

„Niciodată nu s-a pus în discuție în consiliul nostru local subiectul poliției primăriei, deși internetul – cel puțin – abundă de nereguli și abuzuri reclamate împotriva acestei instituții. Chiar și Asociația CONSTANȚA ALTFEL pe care o conduc s-a confruntat recent cu comportamentul acestor agenți și știm sigur că zilnic poliția locală din Constanța se eschivează de atribuțiile pe care le are. Nu doar că ne sunt semnalate cazuri în care această instituție „închide ochii” la infracțiunea constatată flagrant, dar refuză să vină pe teren când este solicitată. La solicitări cu locație exactă, probe foto și video cetățenilor li se răspunde sec: date insuficiente.”, a subliniat Vergil Chițac.

Concluzia senatorului:

„Este un subiect pe care consider că nu trebuie să îl evităm și să îl luăm tot mai mult în serios. Dacă nu își intră în atribuțiuni și nu câștigă respectul oamenilor, poliția locală din Constanța trebuie desființată.”5 comments

 • TOȚI.
  Toți din tara trebuie desființați.
  Fără pregătire militara, nepricepere, încălcare cu cea Națională, șefii își cauta atribuții, cei de jos îs praf. Unii sunt folosiți de primar.
  Salarii enorme, nemeritate.
  Nici de gardieni publici, paznici, nu-s buni.

 • În piața Tomis lll acești polițiști locali stau la povesti cu țiganii care vând țigări de contrabandă zilnic,chiar am surprins o discuție când un polițist sfătuia un țigan “că trebuie să știe cum să procedeze “.Atunci nu trebuie să ne mirăm de unde au averi pe care nu le justifică și sfidează regula de ași publica veniturile,pentru că țara asta este “sat fără câini “și ne întrebăm de ce suntem săraci.

 • Domnule senator, la stricat, la defisat, sunteți bun dar, să faceți ceva constructiv nu sunteți în stare… RUSINE!!! DEMISIA!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.