Sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga va fi desființat din această noapte

Sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga va fi desființat din această noapte, a anunțat Primăria Constanța.

„Decizia vine ca urmare a numeroase sesizări primite online și discuții purtate cu cetățenii din zonă care ne-au semnalat faptul că sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga nu mai îndeplinește funcția pentru care a fost creat.”, a anunțat instituția, printr-un comunicat de presă.

În urma discuțiilor dintre reprezentanți ai Primăriei Constanța și cei ai Inspectoratului de Poliției Județean Constanța, în urma dezbaterii acestui subiect în Comisia de Circulație din care fac parte reprezentanți ai administratorului drumului public, ai Serviciului Rutier Constanța, ai CT BUS, dar și din partea Primăriei Constanța, a fost luată decizia de desființare.

Argumentul principal a fost că existența sensului giratoriu nu se mai justifică după ce strada Nicolae Iorga a fost transformată în arteră rutieră cu sens unic, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Tomis, și că nu mai există fluxul virajului la stânga dinspre strada Nicolae Iorga spre bulevardul Alexandru Lăpușneanu.

Astfel, specialiștii spun că desființarea sensului giratoriu va duce la fluidizarea traficului în zonă.

„Ca alternative scurte ca distanță și timp și pentru a evita aglomerația din trafic, recomandăm conducătorilor auto ca pe direcția Trocadero – Nicolae Iorga să folosească varianta oferită de: strada Poporului – strada Mihai Viteazu – strada Nicolae Iorga.”, spun reprezentanții primăriei.

Pentru orice sesizări/recomandări, Primăria Constanța a pus la dispoziția cetățenilor platforma PMC Online pentru Sesizări: https://sesizari.primaria-constanta.ro/. Aici va puteți crea cont de utilizator și puteți depune sesizări pe diverse domenii/categorii. Puteți atașa poze sau puteți specifica locația pe harta digitală.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.