Sensul giratoriu de lângă IPJ va fi provizoriu. „Dacă nu va funcționa, se va desființa”

Primăria Constanța a anunțat, marți, că va amenaja, la cererea expresă a Poliției, un sens giratoriu pe bulevardul Mamaia, la intersecție cu strada Renașterii.

Lucrările vor începe miercuri noaptea și vor consta în amplasarea unor balize din plastic.

„Este solicitarea I.P.J. Constanța către Primăria Constanța de a găsi o soluție pentru intersecția bulevardului Mamaia – strada Renașterii – strada Nicolae Iorga, având în vedere geometria intersecției respective, care îngreunează mult intervenția la evenimente – aici vorbim de mai multe structuri din cadrul I.P.J Constanța (Secția 3 Poliție, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic).”, a declarat Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Împreună cu poliția rutieră s-a stabilit că una dintre soluții ar fi crearea unui sens giratoriu provizoriu, pentru a vedea, inițial, cum funcționează acest sistem.

„Se va implementa această soluție provizorie și ne așteptăm ca la început să producă un disconfort în trafic, în special pentru cei față de care a intervenit rutina în deplasările zilnice și pentru care o schimbare reprezintă un impediment.”, a precizat aceasta.

Reprezentanții IPJ Constanța roagă participanții la trafic ca în perioada următoare să dea dovadă de înțelegere, pentru că orice implementare a unor astfel de soluții necesită timp de analiză și de obișnuință.

„Avem convingerea că va fi o soluție eficienta și practică. Dacă acest sistem nu va funcționa conform așteptărilor, amenajarea va fi desființată”, a mai spus Andreea Iliescu.

Durata de testare va fi stabilită de comun acord între poliție și primărie și va fi cel mai probabil de 60 de zile.

Primăria Constanța a anunțat că decizia realizării acestui sens giratoriu (și a altora, pe bulevardul Mamaia) a fost luată la solicitarea expresă a Poliției Rutiere și în baza unui studiu de trafic realizat în zonă. Nu a prezentat însă public acest studiu.


energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

„TARTUFFE sau IMPOSTORUL” de MOLIÈRE, premieră pe scena Teatrului de Stat Constanța

Tue Mar 3 , 2020
Prima AVANPREMIERĂ a spectacolului „TARTUFFE sau IMPOSTORUL” după piesa lui J.B.P.MOLIÈRE, în regia lui HORIA SURU, este programată sâmbătă, 7 martie, de la ora 19:00. Cea de-a doua avanpremieră va avea loc în data de 22 martie, iar PREMIERA este programată în 25 martie a.c. Familia naivului ORGON se dezbină […]
TARTUFFE sau IMPOSTORUL