Sensul giratoriu de pe strada Soveja, dedicație pentru City Park Mall, se poate desființa

separatoare
Se montează separatoare pe strada Soveja.

Când s-a construit sensul giratoriu de pe strada Soveja, chiar în dreptul intrării în parcarea City Park Mall, autoritățile locale spuneau că era nevoie de acesta. De ce? Pentru că șoferii – unii dintre ei – tăiau linia continuă pentru a intra în parcare, fără să mai parcurgă cei circa 200 de metri până la sensul giratoriu, unde puteau întoarce în siguranță și legal.

Am întrebat atunci de ce nu s-au montat separatoare pe mijlocul benzii, astfel ca trecerea peste axul drumului să fie imposibilă. Nu am primi niciun răspuns concret. Ni s-a spus, chiar de primar, că sensul giratoriu funcționează foarte bine și își face datoria. Asta deși vara, la ore de vârf, circulația în zonă este practic paralizată.

Haos la City Mall. VIDEO

Mai mult, pentru construcția sensului s-au tăiat mai mulți copaci sănătoși.

De câteva zile, însă, minune: se montează separatoare pe axul drumului, de la intersecția dintre bulevardul Lăpușneanu și strada Soveja până la sensul giratoriu din fața parcării mall-ului.

Desigur, aceste separatoare puteau fi prelungite încă puțin, până la sensul giratoriu din dreptul străzii Primăverii, și astfel dispărea necesitatea sensului construit suplimentar, împotriva oricărei logici rutiere, care are numai scopul de a facilita intrarea într-un mall privat, construit de Elan Schwartzenberg, prietenul lui Radu Mazăre. Între timp, acesta a vândut afacerea și a plecat din țară, fiind dat în urmărire internațională de autoritățile locale, în altă speță.

CITY PARK MALL – 100% mall, 0% parc

Separatoarele care se montează acum sunt o dovadă că sensul giratoriu de pe strada Soveja, dedicație pentru City Park Mall, se poate desființa.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Încep acțiunile de curățenie în Vama Veche, 2 Mai, Hagieni și Limanu

Dum apr. 2 , 2017
Primaria comunei Limanu demareaza un amplu proiect de ecologizare al acestor sate. Prima actiune de igienizare va avea loc luni, 3 aprilie, incepand cu ora 10.00, in satul Vama Veche. “Vreau sa ecologizam zonele transformate, de–a lungul anilor, in gropi de gunoi. Oamenii arunca la intamplare tot ce nu le […]
gunoaie vama veche

V-ar putea interesa și: