Sentință în cazul dezinsecției dintr-un bloc, soldată cu moarte unei mame și a doi copii

Curtea de Apel Timişoara a dat sentinţa definitivă în cazul blocului de pe strada Mioriţa din Timişoara, unde în urma unei dezinsecţii doi copii şi mama unuia dintre aceştia au decedat. Administratorul firmei Bistim Dera SRL, Ioan Sorin Buţă a fost condamnat la 6 ani şi 9 luni de închisoare şi achitarea unor sume de bani.

Magistraţii Curţii de apel Timişoara au respins apelurile celor implicaţi în proces, astfel că au decis să menţină hotărârile judecătorilor de la Judecătoria Timişoara.

Potrivit sentinţei definitive, patronul firmei Bistim Dera SRL, Ioan Sorin Buţă, a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic continuat cu substanţe toxice.

Ioan Sorin Buţă a fost condamnat în iulie 2021 de Judecătoria Timişoara la 6 ani şi 9 luni de închisoare şi are de plătit daune morale de 150.000 de euro şi 700.000 de lei, sentinţa fiind menţinută de Curtea de Apel Timişoara.

În luna noiembrie 2019, un bebeluş de nouă zile, un copil de trei ani şi mama acestuia din urmă, o tânără în vârstă de 28 de ani, au murit după ce în blocul în care locuiau, de pe strada Mioriţa nr. 8 din Timişoara, s-a făcut dezinsecţie şi deratizare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au stabilit că a fost folosită substanţă Delicia – Gastoxin care conţine fosfură de aluminiu, foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Elevii acuză că ministrul educației vrea să taie, din nou, bursele

Mon Jan 31 , 2022
Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Timiș (AETM), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) trag un semnal de alarmă cu privire la propunerea Ministerului Educației de a-și asuma plata tuturor burselor […]
elev