Septimiu Bourceanu: „Candidatul PNL la Primăria Municipiului Constanța va fi stabilit în urma unei cercetări sociologice”

septimiu bourceanu candidat pnl

Candidatul PNL la Primăria Municipiului Constanța va fi stabilit în urma unei cercetări sociologice demarate de conducerea centrală a partidului împreună cu Organizația Județeană, a precizat, într-un interviu pentru Constanța 100%, prim vicepreședintele organizației județene, Septimiu Bourceanu. În urma acestei cercetări, se va stabili dacă PNL își promovează propriul candidat sau va propune o alianță de dreapta care să susțină un candidat comun.

Acesta a afirmat că orice că oricine își anunță candidatura pe rețelele de socializare, din partea partidului, „vizează mai mult un interes personal, în niciun caz soluții pentru alegători.” A mai punctat că toți cei care vor intra în această cercetare sunt implicați în viața politică și în viața comunității nu au apărut peste noapte afirmând că vor să candideze la Primăria Constanța. Este o referire clară la Ovidiu Cupșa (pe care nu-l numește însă), care a anunțat pe Facebook că ar dori să fie candidatul partidului.

Septimiu Bourceanu a mai punctat măsurile pozitive și eficiente ale premierului Ludovic Orban.

Interviul în întregime poate fi citit mai jos.

CT100.ro: Cum caracterizați primele măsuri luate de guvernul PNL?
 
Septimiu Bourceanu: Așa cum era de așteptat, Guvernul condus de Ludovic Orban a reușit într-un timp foarte scurt să remedieze o serie de erori și să realizeze ceea ce a promis înainte de preluarea guvernării. Cred că Executivul Orban și-a asumat obiective curajoase pe care le-a și atins, a luat măsuri de bun simț ceea ce ne duce la concluzia că România a intrat, după foarte mult timp, într-o stare de normalitate. Ludovic Orban a demonstrat că este un politician abil și un prim ministru eficient iar Guvernul pe care îl conduce vine cu soluții, în loc să creeze probleme.
 

CT100.ro: În ce relație se află PNL Constanța cu centrul, cu Bucureștiul?
 
Septimiu Bourceanu: PNL Constanța este într-o permanentă legătură cu structurile centrale ale partidului. Este o relație solidă, eficientă, de colaborare și încredere în același timp. Această relație de colaborare cu Bucureștiul se vede și după rezultatele obținute de PNL Constanța, atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele prezidențiale. Astfel, filiala noastră s-a situat pe primele locuri, în clasamentul intern al PNL, în ce privește rezultatele alegerilor. Consider că această relație de colaborare se va vedea și în ceea ce urmează pentru 2020.  
 

CT100.ro: Când și cum va stabili PNL Constanța candidații pentru alegerile locale? Va fi un candidat „servit de la centru” sau ales?
 
Septimiu Bourceanu: PNL Constanța desfășoară în această lună un amplu sondaj în care sunt prinși potențiali candidați pentru alegerile locale. Vorbim de oameni din partid, personalități locale și constănțeni cu un profil public și moral de necontestat, oameni care au, în viziunea noastră, capacitatea de a conduce un oraș de importanța Constanței.
Există o serie de pași normali până la stabilirea candidaților pentru alegerile locale din această vară. În primul rând, se decide la nivelul organizației municipale, în funcție de munca depusă, de notorietatea și de profilul candidatului. Apoi, împreună cu Organizația Județeană și cu structurile centrale ale partidului, care se află în permanentă legătură, se definitivează listele. În orice partid normal, un membru își anunță candidatura prima dată în interiorul organizației și apoi, după ce este validat, își face publică intenția. Este an electoral, un an agitat pe scena politică și vom vedea o listă întreagă de salvatori, revoluționari și populiști care vom aclama principii rupte din basme, vom vedea persoane care vor încerca să demonstreze că sunt mai catolici decât Papa. Filiala a trecut printr-o serie de reorganizări și schimbări în ultimii ani, schimbări la care aceste persoane nu și-au adus aportul; prin urmare, nu au cum să înțeleagă și să respecte disciplina de partid. Așa că varianta „servită de la centru” iese din calcul pentru alegerile locale din 2020, mai ales că cel care se frige prima dată, suflă apoi și în iaurt.

CT100.ro: Care sunt variantele PNL câștigătoare pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean?
 
Septimiu Bourceanu: Așa cum ați observat, filiala noastră a trecut printr-o serie de transformări, a ales un nou tip de comunicare, am păstrat echilibrul în spațiul public, vom continua această linie, mai ales că observăm că în județul și municipiul nostru este nevoie de un echilibru politic, echilibru care poate fi ușor de acceptat de către cetățeni, când survin schimbările, iar anul 2020 îl văd ca pe un an al schimbărilor în județul nostru. Ca să fiu precis, candidatul PNL la Primăria Municipiului Constanța va fi stabilit în urma unei cercetări sociologice demarate de conducerea centrală a partidului împreună cu Organizația Județeană. În urma acestei cercetări, se va stabili dacă PNL își promovează propriul candidat sau vom propune o alianță de dreapta care să susțină un candidat comun. Este foarte important să existe și o serie de clarificări legislative, precum alegerea primarilor din două tururi. Aceștia vor fi pașii decisivi în alegerea candidaților PNL și respectarea strategiei pentru alegerile locale.
 

CT100.ro: Are PNL Constanța un candidat care poate învinge PSD la Constanța?
 
Septimiu Bourceanu: Din fericire, PNL Constanța a identificat nu doar unul, ci mai mulți potențiali candidați, oameni responsabili, profesioniști, disciplinați și capabili să câștige alegerile în Constanța. Acești oameni vor fi măsurați și se va stabili cine va intra în lupta electorală. Toți cei care vor intra în această cercetare sunt implicați în viața politică și în viața comunității, nu au apărut peste noapte afirmând că vor să candideze la Primăria Constanța. Electoratul din Constanța ne-a indicat, la alegerile europarlamentare și prezidențiale, că putem fi câștigători.
 

CT100.ro: Au existat discuții în interiorul partidului despre candidatura unei persoane din afara PNL?
 
Septimiu Bourceanu: Într-un partid politic, tot timpul există aceste discuții. Face parte din pragmatismul politic. Însă niciodată, ca partid politic, nu vom accepta ca persoana susținută de PNL să își anunțe prima dată candidatura pe rețelele sociale, înainte să avem o discuție conform unei strategii atent elaborate. Astfel de anunțuri sunt neserioase, fără obiective clare și vizează mai mult un interes personal în niciun caz soluții pentru alegători. Din această perspectivă, candidatul va fi anunțat prima dată în sediul PNL și apoi pe rețelele sociale sau prin alte forme de comunicare.

CT100.ro: Care este mesajul PNL Constanța pentru constănțeni în 2020?

Septimiu Bourceanu: Îi rog pe constănțeni ca în 2020 să ne urmărească atent, să ne atenționeze dacă greșim și să ne ajute să luăm cele mai bune decizii atât pentru municipiu cât și pentru județ. Îi rog să fie implicați în viața comunității și să lucreze împreună cu noi să dezvoltăm Constanța.


energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

PSD Constanța ia atitudine în cazul pisicilor din spital: „Pisicile, mai ales în timpul iernii, caută locuri călduroase”

Fri Jan 3 , 2020
Pisicile care au căzut prin tavan, în holul Spitalului Județean Constanța, au încins spiritele în politica din Constanța. După declarațiile prefectului, George Niculescu, și cele ale președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, și PSD Constanța a trimis un comunicat de presă referitor la subiect. „Organizația Județeană a Partidului Social Democrat […]