Septimiu Bourceanu: „Sistemul sanitar din județul Constanța are nevoie de o reparație istorică. Trebuie să creștem numărul de paturi de spital”

Septimiu Bourceanu: „Sistemul sanitar din județul Constanța are nevoie de o reparație istorică. Trebuie să creștem numărul de paturi de spital”

Sunt multe lucruri care trebuie rezolvate în sistemul sanitar din Constanța, dar poate cel mai important este suplimentarea numărului de paturi de spital. Este unul dintre obiectivele lui Septimiu Bourceanu, candidat PNL, de pe prima poziție, la Senatul României. „Infrastructura medicală din Constanța are nevoie în primul rând de paturi în planul național de paturi.”, spune liberalul.

Actualul plan național de paturi a fost făcut în perioada 2008 – 2012, când ministru al Sănătății era Cseke Attila. S-au luat paturile statistic și s-a trecut într-un tabel. S-a dorit, atunci, reducerea numărului de paturi la nivel național cu câteva zeci de mii, dar nu s-a ținut cont de realitatea din teren.

„Au fost voci, la vremea respectivă, și din partea sistemului sanitar, și din partea unor peroane din domeniu, dar nu au fost atât de puternice pentru a-i convinge pe oamenii din minister că județul Constanța are nevoie de mai multe paturi. Așa se face că s-a ajuns ca, în planul național, județul Constanța să figureze cu 4.414 paturi, atât în sistemul de stat, cât și în cel privat. Sunt paturi contractabile, în relație cu Casa de Asigurări de Sănătate. Din aceste paturi, aproximativ 1.900 sunt paturi de recuperare. Aproximativ 2.500 de paturi sunt paturi cu specific general, paturi spitalicești”, afirmă Septimiu Bourceanu.

Este evident că numărul este mai mic decât necesarul, o simțim pe piele noastră. O spun și comparațiile. Județul Dolj are un număr de paturi contractabile cu CNAS ușor mai mare ca al nostru, deși Constanța are o populație puțin mai mare și are mult mai mult de paturi de balneo, de recuperare.

„Prin urmare, eu cred că trebuie să găsim soluția, prin legiferare, să îndreptăm această eroare istorică, pentru că județul Constanța este unul cu adresabilitate regională. Aici se adresează județul Tulcea, uneori Călărași și Ialomița. Să nu uităm însă că, de asemenea, județul Constanța, pe specialitatea recuperare, are o adresabilitate națională. Pe acele aproximativ 1.900 de paturi le accesează toată țara. Trebuie să dublăm numărul de 2.500 de paturi spitalicești, să-l ducem la 5.000. Acest lucru va asigura mai mulți bani în serviciile decontate de Casa de Asigurări în județul Constanța, ceea ce înseamnă mai mult salarii în Constanța și un acces la sănătate mai rapid, mai bun. Avem oportunitatea, statistica și realitatea să demonstrăm că, pentru Constanța, aceasta a fost o eroare istorică și trebuie reparată.”, adaugă candidatul PNL.

Septimiu Bourceanu a subliniat că aceasta este o prioritate pentru infrastructura sistemului de sănătate din Constanța.

„Înainte de toate, trebuie să reglementăm numărul de paturi alocat județului Constanța, în planul național de paturi. Acesta este subiectul principal pentru sistemul sanitar constănțean. Județul Constanța are nevoie de o reparație istorică. Este unul din proiectele pe care mi le-am propus în calitate de senator.”, punctează Septimiu Bourceanu.

Dacă vreți ca acest lucru să se întâmple, votați, pe 6 decembrie, lista PNL pentru Parlament. Pe Septimiu Bourceanu, cum spuneam, îl găsiți pe locul numărul 1 la Senat. Știe ce are de făcut și va face, mai ales cu ajutorul unui Guvern PNL.


Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța

Executat de Constanța 100%

CUI mandatar financiar coordonator: 11200025


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polițiștii și jandarmii au dat 48 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor impuse de carantină

mar dec. 1 , 2020
Având în vedere instituirea măsurii carantinei zonale în municipiul Constanţa, polițiștii și jandarmii constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor dispuse. În ultimele 24 de ore, forțele de ordine au verificat 529 de persoane și 1200 de autovehicule, aplicând 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.500 […]
politie amenzi

V-ar putea interesa și: