Septimiu Bourceanu, veste de 3 miliarde de lei

Senatorul PNL Septimiu Bourceanu a susținut suplimentarea fondurilor pentru Programul Național de Investiții Anghel Saligny și anunță că acest lucru s-a realizat.

Programul a fost suplimentat cu peste 15 miliarde lei pentru construcția și modernizarea drumurilor și extinderea rețelei de gaze.

„În felul acesta, suma totală a programului va fi de 65,5 miliarde și ea va viza cu preponderență modernizarea drumurilor, extinderea rețelelor de apă și canalizare și, așa cum menționam, extinderea rețelei de gaze”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă. Eu pot să vă spun că în județul Constanța sunt proiecte de peste trei miliarde de lei depuse pe acest program și colegii mei, primarii, sunt pregătiți să transforme aceste proiecte în drumuri asfaltate, rețele de gaze sau alimentare cu apă și canalizare.”, a declarat Septimiu Bourceanu.

Programul Anghel Saligny are ca obiectiv modernizarea comunităților locale prin realizarea de investiții în infrastructura locală, drumuri județene și locale, infrastructura de apă și canalizare, stații de epurare a apei, extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale.

Programul se desfășoară în perioada 2021-2028.

Beneficiarii programului sunt unitățile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritățile administrației publice locale, precum și unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condițiile legii, pentru investițiile realizate prin asociațiile de dezvoltare intercomunitară.

Finanțarea programului se asigură din sume din transferuri, alocate bugetelor locale, de la bugetul de stat, aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, din sume din bugetele locale alocate cu această destinație și din alte surse legal constituite.

În cadrul programului se pot realiza obiective de investiții noi precum și intervenţii la construcţiile existente  care se referă la  lucrări de construire, reconstruire, consolidare, reparaţie, modernizare, modificare, extindere, reabilitare, după caz, schimbare de destinaţie, protejare, restaurare, conservare, pentru următoarele categorii de investiții:

  1. alimentări cu apă și stații de tratare a apei;
  2. sisteme de canalizare și stații de epurare a apelor uzate;
  3. drumurile publice clasificate și încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca drumuri județene, drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale și/sau drumuri publice din interiorul localităților, precum și variante ocolitoare ale localităților;
  4. poduri, podețe, pasaje sau punți pietonale;
  5. sisteme de distribuție a gazelor naturale și a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale, care au autorizație de construire valabilă.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Avertismentul NATO: războiul din Ucraina poate dura multe luni sau chiar ani

Wed Apr 6 , 2022
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg (foto), a declarat că instituția nu a văzut „niciun indiciu” că obiectivul preşedintelui rus Vladimir Putin de a controla întreaga Ucraină s-a schimbat și a avertizat că războiul ar putea dura luni chiar ani de zile. Adresându-se reporterilor înainte de summitul de la Bruxelles […]
Stoltenberg

V-ar putea interesa și: