Serviciul de maxi-taxi, o problemă reală a Constanței. Consilierul Tudorel Chesoi vrea să o rezolve

Tudorel Chesoi

Consilierul local PNȚCD Tudorel Chesoi vrea să rezolve una dintre problemele municipiului Constanța: activitatea de maxi-taxi.

Acesta spune că a fost contactat de foarte multe persoane care folosesc acest serviciu, dar și de taximetriști, nemulțumiți de microbuzele care transportă călători.

”Taximetriștii sunt foarte nemulțumiți de faptul că microbuzele opresc între stații, oriunde, perturbă traficul, și cred că și cei de la Poliția Rutieră cunosc acest aspect. Ba mai mult, din cauză că opresc intempestiv, uneori se întâmplă și accidente. Nu în ultimul rând, produc o concurență neloială taximetriștilor. Rugămintea celor care m-au contactat, și care sunt convins că sunt la unison cu toți taximetriștii, este să respecte stațiile. Trebuie să umblăm puțin la regimul de transport, pentru că nici RATC-ul nu se simte foarte bine. Microbuzele au un preț mai mic, de 1 leu, față de 1,5 lei, la RATC, și în plus mai opresc și între stații. Așa își creează un avantaj nemeritat și, cel puțin imoral, incorect”.

Tudorel Chesoi a spus că a discutat problema cu primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău, care i-a promis că va înființa în curând o comisie care să analizeze acest aspect ridicat de taximetriști. Comisia va analiza însă și cazurile taximetriștilor care nu respectă prevederile legale (unii dintre aceștia nici măcar nu se pot numi taximetriști, pentru că nu au niciun fel de autorizări).

”O să propun să analizeze și problema opririi intempestive a taximetriștilor sau nerespectarea regulamentului taximetriștilor în ceea ce privește staționarea în locuri speciale. Putem să instituim noi reguli. Putem contribui la ordinea în transportul în comun”, a spus el.

Problema cea mai importantă este însă a oamenilor care folosesc serviciul de maxi-taxi.

”Această comisie trebuie să se gândească, în primul rând, la constănțenii care folosesc maxi taxi. Aceștia trebuie să beneficieze de un serviciu sigur și de calitate, lucru care, din păcate, nu se întâmplă întotdeauna”, a conchis consilierul local PNȚCD Tudorel Chesoi.

Parcă pentru a sublinia importanța reglementării acestui serviciu, în această dimineață un microbuz a lovit în plin un autoturism, al cărui șofer spune că circula regulamentar și că șoferul microbuzului nu a oprit la stop. Trei femei au fost internate în urma impactului. Din păcate, nu este primul, și cu siguranță nici ultimul accident în care sunt implicate microbuzele GMS.

IMG-20160226-WA0001
Microbuzul implicat în accidentul de astăzi

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Dezvăluiri incredibile în cazul Van Oord – Comprest Util

Fri Feb 26 , 2016
După publicarea anchetei despre modul în care Van Oord a înțeles să se achite de obligațiile contractuale față de Comprest Util, am discutat și cu proprietarul firmei românești, pentru a aflat punctul său de vedere. Grigore Comănescu ne-a povestit cum au stat lucrurile de la bun început. ”Inițial am încheiat […]