Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Constanța începe activitatea în noul sediu, de pe 18 mai FOTO

Așa arată noul sediu al instituției

După o perioadă de aproximativ 15 ani în care a funcționat în subsolul Palatului Administrativ de pe Blvd. Tomis, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Constanța începe activitatea într-un nou sediu, de luni, 18 mai 2020, așa după cum v-am anunțat de acum câteva zile.

De luni, constănțenii vor putea merge în vederea obținerii unui pașaport în sediul amplasat la etajul III al centrului comercial „Tomis Mall”, de pe strada Ștefan cel Mare 36-40. Măsura a fost luată pentru a oferi constănțenilor un spațiu nou, modern și pentru a spori calitatea condițiilor de muncă pentru angajații Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța.

„Ne mutăm într-un spațiu modern și reușim să venim în întâmpinarea celor care vor dori să obțină un pașaport. Unul dintre marile câștiguri este faptul că amplasarea în incinta centrului comercial a generat o zonă de așteptare calitativă. În plus, toate spațiile sunt dotate cu aer condiționat și ventilație, astfel că nu vor mai exista situații precum cele din vară, când condițiile de climatizare erau deficitare. Această schimbare a fost gândită în principal pentru constănțeni, care vor vedea că tot procesul de obținere a pașaportului va fi unul facil, ca și până acum, de altfel, dar care se va desfășura într-un mediu adecvat”, a declarat comisar-șef de poliție Adrian Manea, șeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța.

Procedura de obținere și/sau schimbare a pașaportului o puteți consulta AICI.

În noul sediu sunt pregătite 9 birouri de lucru cu publicul, dintre care 6 birouri pentru cereri de eliberare a pașapoartelor (față de cele 5 în fostul sediu), un birou pentru eliberările de pașapoarte, care va avea două ghișee destinate publicului (față de un singur ghișeu în fostul sediu), dar și un birou de informații și unul pentru adeverințe, restricții și audiențe, facilități în premieră pentru Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Constanța.

Suprafața pe care este dispus noul sediu este considerabil mai mare. Dacă în vechiul sediu birourile de lucru cu publicul însumau 60 de mp, iar sala de așteptare încă 60 de mp, începând cu data de 18 mai, constănțenii vor ajunge într-un sediu de aproape trei ori mai mare, compus din suprafața destinată lucrului cu publicul de aproximativ 120 de mp și o sală de primire și așteptare de 200 de mp.

Totodată, constănțenii vor putea folosi, în momentele de așteptare, facilitățile de care dispune centrul comercial, cum ar fi: restaurante, loc de joacă, zonă de relaxare/lectură, toalete, parcare subterană (contra cost).

În noul sediu, reprezentanții Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța estimează că se pot prelua până la 450 de solicitări în fiecare zi, dintre care aproximativ 300, prin platforma de programări online, lansată în 2018. www.epasapoarte.ro, alături de condițiile din noul sediu, pot conduce la timpi de așteptare reduși pentru constănțenii care vor dori să obțină un pașaport.

De asemenea, estimările arată că, în medie, 350 de pașapoarte vor fi eliberate zilnic. Deși media nu prezintă creșteri semnificative, principalul câștig este reprezentat de condițiile superioare în care va fi desfășurat întreg procesul de obținere a pașaportului.

După mutarea birourilor de lucru cu publicul, va urma și relocarea arhivelor Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța, fapt ce va duce la o operaționalizare completă a serviciului.

Relocarea Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța s-a realizat printr-un contract de comodat încheiat pentru o perioadă de 5 ani, cu drept de prelungire, între Instituția Prefectului – Județul Constanța și S.C. Tomis S.A. Contractul nu presupune cheltuieli suplimentare pentru instituție.

Mutarea serviciului într-un nou sediu, într-un timp cât mai scurt, a fost un obiectiv important pentru Instituția Prefectului:

„Mă declar pe deplin mulțumit de ce am văzut în noul sediu, am discutat mult atât cu domnul Manea, cât și cu reprezentanții centrului comercial despre această mutare. Este un moment așteptat de constănțeni, care meritau să aibă parte de servicii de calitate în condiții extrem de bune. Sunt convins că toți cei care vor trece pragul noului sediu și care au fost și în vechiul sediu vor vedea un progres imens. Nu în ultimul rând, trebuie subliniat faptul că personalul serviciului va beneficia de condiții de lucru mult îmbunătățite, diferența dintre fostul sediu și actualul fiind extrem de mare”, a conchis prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu.

Programul de funcționare în noul sediu va rămâne neschimbat, după cum urmează: luni, miercuri, joi, vineri 08:30 – 16:30, marți 08:00 – 18:30. Programul poate fi prelungit în sezonul estival sau în anumite perioade ale anului, în funcție de numărul de solicitări.

Magazinul Tomis este deținut de societatea comercială Tomis SA. În 2018, potrivit Confidas.ro, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 8.735.418 lei și o pierdere de 3.394.260 lei. Acționar majoritar, cu 94,83% din acțiuni, este Ptelia Company Ltd cu sediul în Cipru.
Un comentariu la “Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Constanța începe activitatea în noul sediu, de pe 18 mai FOTO

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Coronavirusul schimbă modul în care zburăm. Cel mai mare aeroport din România introduce reguli stricte de distanțare socială

joi mai 14 , 2020
Purtarea măştii de protecţie şi păstrarea unei distanţe fizice de 1 metru faţă de cei din jur sunt obligatorii permanent pe Aeroportul Henri Coandă, cel mai mare din România, începând cu data de 15 mai, potrivit unei informări transmise joi de reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Aceştia atrag atenţia […]

V-ar putea interesa și: