Sesizare penală și amendă pentru serviciul de salubrizare din Cernavodă. Nereguli foarte grave

De salubritatea din Cernavodă se ocupă firma Utilități Publice Cernavodă SA, o societate aflată în subordinea Consiliului Local Cernavodă, care are calitatea de asociat unic. În Cernavodă este primar Liviu Negoiță, PNL

Comisarii Garzii Nationale de Mediu Constanta au constatat nereguli grave cu ocazia controlului efectuat la societatea care desfasoara activitate de salubrizare pe raza orasului Cernavoda.

„Operatorul de salubrizare nu respecta conditiile si cerintele din autorizatia de mediu cu privire la gestionarea deseurilor din activitatea statiei de sortare si transfer din localitatea Cernavoda si nu aplica ierarhia deseurilor in sensul reciclarii, valorificarii prin operatori autorizati sau valorificarii energetice a desurilor.”, spun cei de la Garda de Mediu.

Acesștia afirmă că deseurile rezultate din sortare au fost transportate de la statia de sortare si descarcate pe un teren din vecinatatea depozitului de deseuri inchis din Cernavoda. S-a constatat ca deseurile au fost impinse intr-o ravena, cu scopul de a fi ingropate.

Pentru faptele savarsite, societatea a fost sanctionata cu amenda in valoare de 100.000 lei.

Totodata, a fost inaintata sesizare catre organele de cercetare penala pentru incalcarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deseurilor, respectiv ingroparea deseurilor si abandonarea acestora in afara spatiilor autorizate.

De salubritatea din Cernavodă se ocupă firma Utilități Publice Cernavodă SA, o societate aflată în subordinea Consiliului Local Cernavodă, care are calitatea de asociat unic. În Cernavodă este primar Liviu Negoiță, PNL. În anul 2020, societatea a avut o cifră de afaceri de 13.248.872 lei, o pierdere de 2.149.049 lei și o medie de 124 de angajați, potrivit Confidas.ro. Societatea, în ciuda problemelor cu care se confruntă, a încheiat recent contracte de consultanță în valoare de 60.000 de lei și mai multe contracte pentru promovarea activității.

V-ar putea interesa și:

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Finalizarea proiectului „Îmbunătățirea capacității medicale a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța în contextul pandemic Covid-19”

Thu Apr 21 , 2022
Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.