Șezlonguri amplasate până în buza apei, ABADL face verificări

Șezlonguri amplasate până în apă, în Năvodari (foto: Facebook/Primăria Năvodari)

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral continuă acțiunile de control pe întreg litoralul românesc și verifică modul de exploatare a sectoarelor de plajă și respectarea prevederilor legale.

Se verifică inclusiv dacă operatorii de plajă respectă regula care prevede ca 30% din suprafață să fie lăsată la liber, lucru care nu se întâmplă pe foarte multe plaje, unde șezlongurile sunt amplasate până în buza apei.

Echipele de inspectori de la A.B.A. Dobrogea – Litoral sunt sprijinite în perioada 16.06.2019 – 25.08.2019  în acţiunile de control de colegii de la alte Adminstraţii Bazinale de Apă din ţară şi de cei de la Administraţia Naţională „Apele Române”. Coordonarea activității se face de către reprezentanți A.N.A.R. în colaborare cu A.B.A.D.L.

Principalele obiective pe care inspectorii le verifică sunt:

  • starea de salubrizare și igienizare a sectoarelor de plajă;
  • asigurarea unui număr suficient de recipiente destinate colectării deșeurilor;
  • încadrarea dotărilor/construcțiilor în prevederile P.U.Z. privind amenajarea plajelor;
  • respectarea zonei de intervenție, fâșia cu lățimea de 5 m de la linia apei pe toată lungimea sectorului de plajă.

Pe lângă această activitate, inspectorii analizează toate sesizările primite prin dispeceratul A.B.A.D.L.  sau de la alte instituţii.

Pentru nerespectarea măsurilor impuse și a solicitărilor legale, operatorii de plajă sunt sancționați conform prevederilor O.U.G. nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere.  Valoarea amenzilor este între 2.500 și 5.000 lei, funcție de gravitatea faptei.

„Menţionăm că rolul Inspecţiei din cadrul A.B.A. Dobrogea – Litoral este de îndrumare şi control și de aplicare a unor măsuri de remediere a deficienţelor constatate (igienizare defectuoasă, dezafectare, nerespectarea PUZ-ului, etc), iar în urma inspectării sectoarelor de plajă dacă acestea nu sunt duse la îndeplinire operatorul de plaja este sancţionat.”, au precizat reprezentanții ABADL.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

16 membri ai rețelei care aducea pește toxic în România au fost arestați

Thu Jun 20 , 2019
În urma investigațiilor desfășurate de Poliția Română, prin Direcția de Ordine Publică, în cooperare cu autoritățile polițienești din Spania, Ungaria, Franța, Italia și Portugalia, au fost reținuți 16 membri ai unei grupări infracționale, care se ocupau cu activități ilegale din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării peștelui impropriu consumului. Ieri, […]