Sezonul estival 2019 aduce vești bune pentru Delfinariul din Constanța

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Ministrul Turismului îi dă de mâncare unui delfin

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a vizitat, de 1 mai, Delfinariu, unde urmează să fie demarate lucrările celei mai importante investiții de modernizare cu fonduri de la ministerul Turismului.

„Peste 22 de milioane de lei vor fi investite pentru construirea unui bazin de antrenamente, stații de filtrare și un sediu administrativ la Delfinariul din cadrul Complexului Muzeal de Stiințe ale Naturii Constanța. Modernizarea Delfinariului este unul dintre proiectele finanțate de Ministerul Turismului și a primit avizul Comisiei Tehnico Economice în urmă cu aproximativ o lună.”, au precizat reprezentanții Ministerului Turismului.

„Sezonul estival vine cu vești bune pentru delfinii noștri, Ministrul Turismului, Bogdan Trif, aflat pe litoral a facut cunoștință cu cele doua delfinițe și o parte din antrenoarele lor. Îi mulțumim atât domnului ministru, cât și președintelui CJC, Marius Horia Țuțuianu-, pentru investițiile ce urmează a fi realizate împreună cu Consiliul Județean Constanța în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Extinderea Bazinului de la Delfinariu reprezintă prima investiție majoră de pe litoral din Masterplanul de Turism și avem promisiunea că nu va fi ultima!”, au spus și reprezentanții Delfinariului din Constanța.

Vizita la delfinariu vine în contextului unei vizite de lucru pe care ministrul Turismului, Bogdan Trif, o desfășoară în Constanța, cu ocazia deschiderii sezonului.

Bogdan Trif, ministrul Turismului
Bogdan Trif, ministrul Turismului

Acesta a ales să viziteze mai întâi Vama Veche, unde sute de turiști au venit să petreacă de 1 mai pe litoralul Mării Negre.

„Am fost plăcut surprins să văd că foarte mulți turiști au venit pe litoralul Mării Negre o dată cu deschiderea sezonului estival. Asta demonstrează că măsurile de încurajare a investițiilor în turism, dar și prelungirea perioadei de acordare a voucherelor de vacanță au avut efect. Mediul de afaceri a transmis în mai multe rânduri că este pentru prima dată când se simte un demers concret al Guvernului pentru dezvoltarea turismului din România. Cea mai scăzută fiscalitate din Europa în domeniul turismului și Legea Turismului, prima lege destinată acestui sector după mai bine de 20 de ani sunt doar două dintre măsurile guvernamentale care au fost primite foarte bine de industria de turism. Sunt sigur că la finalul acestei mini vacanțe de Paște și 1 mai vom avea cifre statistice bune în legătură cu numărul de turiști ce au ales să petreacă fie la munte, fie la mare. De altfel, în Delta Dunării, gradul de ocupare a spațiilor de cazare pentru această perioadă este de 95%. Am cerut colegilor de la Ministerul Turismului să organizeze mai multe sesiuni de control pe litoral înainte de deschiderea sezonului estival, de altfel și la această oră două echipe de control se află pe teren, pe litoral”, a spus Bogdan Trif.

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.