Sfatul Bătrânilor din Ovidiu, un exemplu pentru celelalte primării

Sfatul Bătrânilor din Ovidiu

Cine nu are bătrâni, să-și cumpere, spune o vorbă de înțelepciune românească.

În orașul Ovidiu, această vorbă nu își are sensul, pentru că aici există bătrâni care sunt ascultați cu adevărat de către administrația locală.

Așa se întâmplă de când este primar George Scupra. Edilul îi invită pe bătrâni, o dată la trei luni, pentru a le cerere părerea și a le asculta sfaturile. Nu este un demers formal, făcut să bifeze încă o activitate, ci este realmente o întâlnire cu rezultate concrete, în care se discută despre strategia de dezvoltare a orașului, în care se propun inițiative în domenii referitoare la sport, cultură și educație, printre altele, dar și în care se discută problemele orașului, pentru a găsi rezolvării.

Primarul George Scupra îi ascută pe bătrâni pentru că ei sunt cei care au contribuit la dezvoltarea orașului și, din acest motiv, au o viziune cuprinzătoare și formulează păreri pertinente.

Cea mai recentă întâlnire a Sfatului Bătrânilor a avut loc azi, 18 aprilie. De data aceasta, pe lângă cele prezentate mai sus, s-a vorbit și despre altceva: despre cine sunt bătrânii din comunitate care au tolba plină de povești, care pot pune la dispoziție amintiri legate de orașul Ovidiu, amintiri care se vor concretiza într-un proiect care se anunță, de pe acum, pe cât de interesant, pe atât de necesar: realizarea unui film despre istoria orașului, dar și tipărirea unei cărți despre dezvoltarea orașului, care va rămâne un document pentru generațiilor viitoare. Are deja un nume: „Ovidiu 100”.

Sfatul Bătrânilor din Ovidiu are în componență 20 de persoane, alese dintre cei mai în vârstă reprezentanți ai comunității.

Fără doar și poate, Sfatul Bătrânilor din Ovidiu este unul dintre motivele pentru care lucrurile se mișcă în acest oraș și este un model de urmat pentru celelalte primării din Constanța și nu numai.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

ALDE și-a desemnat candidatul la Primăria Constanța

Wed Apr 18 , 2018
ALDE și-a desemnat candidatul la Primăria Constanța, pentru alegerile din 2020. Potrivit unor surse bine informate din partid, este vorba despre Gabriel Daraban, fratele președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României. Decizia a fost consfințită în această după-amiază. Este un candidat despre care liderii ALDE spun că îl poate […]
gabriel daraban