Shakespeare pe scena Teatrului de Stat Constanța, în regia celebrului Andrei Șerban

Andrei Șerban, regizor emblematic, o personalitate recunoscută și respectată în teatrul românesc și internațional, a acceptat provocarea lansată de managerul Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn. Vizionar și talentat, Șerban va coordona o montare spectaculoasă alături de trupa constănțeană, aducând în fața publicului „A douăsprezecea noapte” de Wiliam Shakespeare.

Echipa din spatele scenei este una de excepție. Alături de Andrei Șerban, scenografa Carmencita Brojboiu s-a dedicat cu pasiune acestui proiect, prezentând deja echipelor creativitatea sa în designul de scenă și costume. În plus, Daniela Dima, regizor asociat, și Cristian Niculescu, lighting designer, aduc în producție viziunea și expertiza lor.

Cât despre distribuție, nume sonore ale scenei teatrale se regăsesc pe afiș: Andrei Bibire, Cristiana Luca, Mihaela Velicu, Theodor Șoptelea, Vlad Lință, Ecaterina Elena Lupu, Marian Adochitei, Liviu Manolache, Iulian Enache, Stefan Mihai, Cătălin Ștefan Bucur, Alina Mantsu, Georgiana Mazilescu și Florentin Roman.

Calendarul spectacolului este unul generos, oferind mai multe avanpremiere pentru a anticipa emoția premierei:

🟢 24 februarie 🟢 25 februarie 🟢 27 februarie

Premiera oficială va avea loc pe:

♦️ 28 februarie ♦️ 29 februarie

Cine este Andrei Șerban

Andrei Șerban este unul dintre cei mai importanți regizori de teatru și operă români, cu o carieră remarcabilă pe scenele internaționale. Născut în 1943, Andrei Șerban a avut o contribuție semnificativă la teatrul mondial, aducând o perspectivă fresh și inovatoare în regia operelor clasice și contemporane.

Iată câteva puncte cheie despre Andrei Șerban:

  1. Educație: A studiat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.
  2. Carieră: A început să regizeze la Teatrul Bulandra din București, dar și-a extins repertoriul pe scenele internaționale, lucrând cu teatre majore din Europa și SUA.
  3. Realizări: A regizat la Teatrul Guthrie din Minneapolis și la Metropolitan Opera din New York, precum și în alte teatre importante din întreaga lume.
  4. Stilul și contribuția: Andrei Șerban este cunoscut pentru abordarea sa nonconformistă și inovatoare în regia operelor clasice. A combinat adesea elemente tradiționale cu concepte moderne, creând producții memorabile și provocatoare.
  5. Premii și recunoaștere: A primit numeroase premii și distincții pentru munca sa, fiind considerat unul dintre cei mai influenți regizori ai timpului său.

Prin contribuția sa impresionantă la lumea teatrului și operei, Andrei Șerban a rămas o figură emblematică a culturii românești și mondiale.

O comedie romantică

„A douăsprezecea noaptea” este o comedie romantică scrisă de celebrul dramaturg englez William Shakespeare, în jurul anului 1601. Piesa este adesea recunoscută pentru complexitatea sa tematică, jocurile de identitate și abordarea sa inovatoare a convențiilor tradiționale ale comediei.

Piesa se concentrează pe povestea Illyriei, unde o femeie numită Viola naufragiază și, crezând că fratele său Sebastian a murit, se deghizează ca bărbat și începe să lucreze pentru Ducele Orsino. Acesta din urmă se îndrăgostește de ea, crezând că este un bărbat, în timp ce Viola se îndrăgostește de Orsino.

„A douăsprezecea noaptea” combină elemente de comedie cu momente de tragic, creând astfel o atmosferă echilibrată de umor și emoție.

Piesa este apreciată pentru dialogurile sale ingenioase, personajele complexe și abilitatea lui Shakespeare de a combina diferite tonalități și genuri. Este adesea interpretată pe scenele de teatru din întreaga lume și rămâne una dintre piesele cele mai reprezentative ale dramaturgului englez.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Shakespeare pe scena Teatrului de Stat Constanța, în regia celebrului Andrei Șerban

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cine a prins crucea de Bobotează la Medgidia

Dum ian. 7 , 2024
Conform tradiției creștine, de Bobotează, în localitățile situate lângă ape, preoții oficiază slujba de sfințire a Aghiazmei Mari apoi aruncă sfânta Cruce în apă. Tinerii curajoși se întrec înot pentru a recupera crucea, iar datina spune că cel care ajunge primul la ea și o aduce înapoi la mal va […]

V-ar putea interesa și: