Și-au făcut vile în curtea spitalului. Acum riscă să rămână fără curent

„Spitalul Municipal Mangalia informează cetățenii care dețin imobile în curtea unității sanitare că, începând cu data de 5 februarie 2021, vor fi deconectați de la rețeaua electrică a spitalului.”

Așa începe un anunț al spitalului. E de ajuns pentru a ne da seama că trăim în România. În curtea unui spital sunt vile!

Proprietarii riscă să rămână fără curent.

„De peste 15 ani câteva zeci de locuințe sunt conectate la punctul de transformare al unității medicale. Proprietarii au fost somați, în repetate rânduri, să se branșeze, individual, la Enel, astfel încât rețeaua electrică a Spitalului să nu mai fie suprasolicitată și să se evite, astfel, riscul unor căderi de tensiune sau, mai rău, al unor scurt-circuite care ar putea pune în pericol viața pacienților și personalului medical. Situația aceasta trenează de foarte mulți ani și nu mai poate fi tolerată. Consumul de electricitate din Spital crește de la an la an, în special de la începutul crizei epidemiologice, când spitalul a fost utilat si dotat cu numeroase echipamente medicale din categoria de mari consumatori, iar acei consumatori casnici suprasolicită rețeaua. De asemenea vă informăm, că în perioada imediat următoare spitalul va fi dotat cu un ansamblu de 16 containere, ce urmează a fi montate într-un triaj exterior complet utilat, ce va necesita racordarea la aceeași rețea electrică. Cei 49 de proprietari au fost înștiințați, prin notificări emise de executor judecătoresc, să se deconecteze de la rețeaua Spitalului, în termenul legal de 30 de zile, respectiv până la sfârșitul lunii ianuarie, însă fără niciun rezultat. Dat fiind faptul că cei vizați nu au luat nicio măsură în acest sens, pe data de 5 februarie vor fi deconectați, întrucât riscul unor tragedii este iminent, mai ales în această perioadă. Reamintim că o unitate medicală nu poate fi furnizor de electricitate, gaze naturale sau alte utilități, aceasta fiind doar furnizor de servicii medicale.”, spun reprezentanții spitalului.

Ce spune proprietarii vilelor

Proprietarii vilelor au organizat un protest azi și spun că primăria trebuia să asigure rețeaua de energie electrică în cartier.

„Suntem 49 de familii cu case în curtea spitalului Mangalia care începând de vineri orele 10, nu vom mai avea curent în plină iarnă. De mai multi ani, primăria ar fi trebuit să asigure rețeaua de energie electrică în acest cartier, dar nu s-a făcut nimic. Spitalul ne-a ajutat conectându-ne la rețeaua sa. Somați fiind ianuarie să ne conectăm în altă parte am depus toți cereri la Enel. Acesta, in urma legii din 19 dec 2020 este obligat să ne găsească o soluție. Implementarea oricărei soluții durează cel puțin 3 luni, mai ales că în acest moment sunt tensiuni între Enel și primărie legate de finanțarea investiției pentru extinderea rețelei. Ne dorim ca primăria să intervină și să oprească procedura până la conectarea efectivă în altă parte. Sunt familii disperate cu copii, bătrâni care nu au unde merge.”, au spus aceștia.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.