Și delfinii pleacă din calea războiului din Ucraina. Ar putea ajunge în Constanța

Delfinii din Constanța ar putea avea companie din Ucraina

Delfinii ucraineni şi leii de mare din Harkov ar putea ajunge în Constanța. Ajunși în imposibilitatea de a îngriji și hrăni mamiferele de la un delfinariu din Ucraina, biologii de acolo au făcut un apel către autoritățile din Constanța pentru a reloca delfinii și leii de mare.

Ar trebui imediat scoși din acea zonă pentru că nu mai au nici hrană nici îngrijirea corectă. Ne-am arătat disponibilitatea în așa fel încât să putem să salvăm niște animale care nu au nicio vină”, a declarat Mihai Lupu, președinte Consiliul Județean Constanța.

Consiliul Județean Constanța şi specialiştii marini s-au arătat dispuși să ajute și fac demersurile necesare pentru că cele șapte mamifere să poată fi primite și îngrijite la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii.

Îi vom cantona într-o locație separată de delfinii noștri. Practic noi vom muta delfinii noștri în bazinul vechi, bazinul mic și îi vom aduce în acest delfinariu pe cei noi, patru, care vor rămâne aici, sperăm, pe o perioadă mai lungă de timp și care se vor împrieteni ulterior cu delfinii noștri”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, fostul director al CMSN Constanța.

Cel mai probabil mamiferele vor veni în România însoțite de dresorii și îngrijitorii din Harkov. Motiv pentru care reprezentanții Delfinariului susțin că, în scurt timp, oamenii vor putea vedea spectacole impresionante la Constanța cu toți cei șase delfini.

Vor veni și trei exemplare de lei de mare. Vor fi și ele cantonate separat de ceea ce avem. Vom avea un mascul și două femele”, a mai declarat dr. Adrian Bîlbă, directorul demisionar al CMSN Constanța.

După discuțiile cu cei de la Direcția Sanitar-Veterinară vor urma și negocieri cu partea rusă pentru crearea unor coridoare de siguranță care să le permită mamiferelor și îngrijitorilor trecerea. În România a mai ajuns și un leu salvat din grădina zoologică din Zaporijie.

Sursa: Dobrogea.tv

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Comunicat de presă privind proiectul „DOTAREA CENTRELOR SOCIALE DIN CADRUL D.G.A.S.P.C. CONSTANȚA ÎN VEDEREA CONSOLIDĂRII CAPACITĂȚII DE GESTIONARE A CRIZEI SANITARE COVID-19”

Thu Mar 24 , 2022
Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.