Și în Londra, parcarea rezidențială este, în unele cazuri, mai ieftină decât în Constanța

Londra, zona Brent

Parcarea în centrul Londrei este, fără îndoială, unde din cele mai scumpe din lume. La fel și folosirea unui autoturism. Londra este unul din cele mai scumpe orașe de pe Pământ la aproape toate capitolele.

Cu toate acestea, parcarea rezidențială este mai ieftină, în multe cazuri, decât în Constanța.

Am luat un exemplu la întâmplare. Pentru că regulile nu sunt unitare, am ales zona Brent, aflată în nord-vestul capitalei Angliei. Am ales-o pentru are o populație estimată la circa 330.000 de locuitori, deci cam cât Constanța. Este compusă dintr-un mix de zone rezidențiale, comerciale și industriale. Este cunoscută mai bine pentru că aici se află celebrul stadion Wembley.

Haideți să vedem cât plătesc locuitorii pentru un loc de parcare.

În primul rând, la fel ca în toată Europa civilizată, nu există plăcuțe de parcare, ca în Constanța. Există parcări de reședință, fiecare persoană care locuiește în zonă poate parca pe oricare din locurile alocate.

Londonezii taxează parcarea în funcție de capacitatea mașinii și de noxele emise. Sunt trei niveluri:

 • Scăzut – emisii de gCo2/km sub 110, capacitate cilindrică sub 1100
 • Standard – emisii 110 – 200, c.c. 1101 – 2400
 • Mare – emisii peste 200, c.c. peste 2400.

Permisul pentru nivelul standard costă 49 de lire pentru doi ani. Pentru standard – 182, pentru mare – 485.

Pentru a doua mașină, tarifele sunt, în ordine: 146, 279, 581 lire pentru 2 ani. Pentru a treia: 243, 378, 679 lire pentru 2 ani. Cine are motor diesel plătește o suprataxă de 195 lire.

Așadar, pentru o mașină cu motor mic, taxa este de 24 de lire pe an, adică circa 112 lei pe an. În Constanța, cel mai ieftin abonament rezidențial este 199 de lei. Într-adevăr, pentru o mașină standard este mai scump în Londra decât la periferia Constanței. Dar rămâne totuși mai ieftin decât în celelalte zone ale orașului nostru.

Se pot obține și permise rezidențiale pentru un an sau permise de business, tot pentru un an. Cele pentru nivel scăzut costă 25 de lire pe an.

Englezii sunt foarte bine organizați. Există tipuri de abonamente și pentru cei care vin la Wembley, la templele din zonă, la școli. Detalii AICI.

Evident, nici în Londra, ca de altfel în nicio țară care a descoperit apa caldă, nu se rezervă un anumit loc de parcare pe principiul „primul venit, primul servit”, ca în Constanța.

Cei care vin în vizită la rezidenți au nevoie de un voucher de vizitator, care costă 1,55 de lire pentru 2 ore, 3,10 lire pentru 3 ore sau 4,65 lire pentru o zi întreagă.

Salariul mediul în Londra este, potrivit Numbeo.com, echivalentul a 17.317 lei pe lună. Cam de 7 ori mai mare decât în Constanța.

Vă recomandăm și alte articole similare:

Parcarea în Milano, gratuită pentru rezidenți. Fără plăcuțe

Parcarea în Constanța, discriminatorie și printre cele mai scumpe din Europa

Regulamentul parcărilor a fost aprobat de consilierii municipali din Constanța

Brest, Franța, oraș înfrățit cu Constanța. 16.000 de locuri de parcare gratuite din 20.000. La cele plătite ți se oferă pază, umbrele și cărucioare pentru copii

În Berlin, parcarea rezidențială costă de 4 ori puțin decât în Constanța. Salariile sunt de 3,54 ori mai mari

În Bruxelles, salariul este de 3,44 ori mai mare decât în Constanța, iar parcarea rezidențială este de 4 ori mai ieftină

În Copenhaga, bicicleta e aproape o religie. Și totuși, autoturismele pot parca și gratuit, spre deosebire de Constanța. Sau mai ieftin

De la 1 ianuarie 2022, se va majora taxa pentru parcarea rezidențială în Constanța


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Și în Londra, parcarea rezidențială este, în unele cazuri, mai ieftină decât în Constanța

 1. Asta se întâmplă cînd alegi primar un militar
  Hrănit și îmbrăcat de statul român
  Un nimeni care nu a făcut nimic în viața lui
  Un amiral făcut doar sa mănânce pensia militară
  Văi de capul nostru!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polaris M Holding - Constanța colectează deșeuri de ambalaje și deșeuri industriale reciclabile de la societăți comerciale și instituții publice

vin mai 14 , 2021
Persoanele juridice au acum posibilitatea de a încheia, cu titlu GRATUIT, un protocol de colaborare cu Polaris M Holding, în vederea gestionării, colectării, reciclării și valorificării deșeurilor din ambalaje și a celor industriale reciclabile. Fiecare societate comercială sau instituție publică primește gratuit de la Polaris saci de plastic pentru precolectarea […]

V-ar putea interesa și: