Siegfried Mureșan vorbește, la Dobrogea TV, despre fonduri europene și… Simona Halep

Siegfried Mureșan
Siegfried Mureșan în platoul Dobrogea TV, alături de moderatorul Cristian Hagi

Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL, este invitatul emisiunii „Realitatea locală” difuzată de postul Dobrogea TV.

Liberalul a vorbit despre importanta fondurilor europene și despre modul cum acestea pot schimba fața orașelor, dar explică și de ce municipiul Constanța a eșuat în acest domeniu.

De asemenea, vorbește despre proiectele pe care le-a dus la îndeplinire în actualul mandat. De exemplu, programul prin care tinerii din Europa care împlinesc 18 ani pot călători cu trenul gratuit în Uniunea Europeană, timp de 30 de zile. Detalii AICI.

Politicianul explică și ce face Uniunea Europeană pentru Republica Moldova și care sunt perspectivele de integrare ale acesteia în spațiul comunitar.

Nu în ultimul rând, puteți afla ce părere are despre Simona Halep, dar și o poveste amuzantă despre finala pe care constănțeanca a disputat-o la Roland Garros.

Siegfried Mureșan ocupă poziția a treia – eligibilă – pe lista PNL pentru viitoarele alegeri parlamentare.

Emisiunea moderată de jurnalistul Cristian Hagi va fi difuzată în data de 15 martie, la ora 18.10, și poate fi văzută și pe site-ul Dobrogea.TV.

Iată și o scurtă descriere a sa, de pe pagina proprie de internet.

„Sunt născut în Hunedoara. În 2004 am absolvit Academia de Studii Economice din București. Am continuat studiile cu un Master în Științe Economice și Management la Universitatea Humboldt din Berlin. În 2006, am primit o bursă din partea Parlamentului Germaniei și am făcut parte din programul internațional de stagii al Bundestag-ului. Ulterior, am activat timp de trei ani în această instituție drept consilier al președintelui Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului german, Gunther Krichbaum. În 2009 m-am mutat la Bruxelles, unde am lucrat inițial în Parlamentul European. În 2011 am obţinut prin concurs postul de consilier politic pentru probleme economice și sociale în cadrul Partidului Popular European. În ianuarie 2014 am devenit consilier politic principal al PPE.  Responsabilitățile mele la PPE au inclus coordonarea întâlnirilor miniștrilor PPE înainte de consiliile ECOFIN, Competitivitate, Ocupare și Afaceri Sociale și Afaceri Generale. Scopul acestor reuniuni ministeriale este de a articula poziții comune ale miniștrilor PPE înaintea reuniunilor Consiliului Uniunii Europene. Am coordonat de asemenea activitatea Grupului de Lucru pe Afaceri Economice şi Sociale al PPE. ”

Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.