Silviu Coșa, prefectul Constanței: „Cultural și spiritual, suntem o țară francofonă”

Prectul Constanței, Silviu Coșa, a participat, pe 17 iunie, la Forumul Economic Franco-Român, organizat de Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură din România, ocazie cu care a avut confirmarea faptului că România și Franța au o colaborare solidă, pe mai multe planuri.

„Cifrele vorbesc de la sine: sunt aproximativ 4.000 de societăți comerciale cu capital majoritar francez în România, cu un volum al capitalului subscris de 2,22 miliarde de euro. De asemenea, cele mai mari 38 de companii franceze prezente în țara noastră asigură peste 120.000 de locuri de muncă, un fapt pe care nu îl putem neglija și care este demn de apreciat. Am vorbit despre potențialul județului nostru, iar agricultura poate reprezenta un punct de plecare pentru investiții importante. Avem un potențial incredibil, cu 558.000 de hectare de teren arabil, locul 2 în toată țara.”, a spus prefectul.

Acesta a subliniat că avem infrastructura de bază pentru un sistem de irigații apt să deservească 80% din suprafața agricolă, un deziderat pentru care se fac demersuri, astfel încât să devină operațional, în mare proporție, în cel mai scurt timp posibil.

„Colaborări în varii domenii pot decurge natural, pentru că suntem francofoni, iar pandemia nu ar trebui să aducă doar obstacole, dar și motivații pentru strângerea relațiilor, astfel încât să depășim, împreună, cu bine, această perioadă. Geografic, ne aflăm într-un spațiu eminamente balcanic, cu influențe vădit slave, însă cultural și spiritual suntem o țară francofonă. Acest lucru nu înseamnă doar un bagaj lexical comun, atestă, de fapt, o aderare clară la valorile euroatlantice și o apropiere de Franța și de Vestul Europei.”, a mai spus prefectul județului.

Lucrările forumului au fost deschise de Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România și de Francois Coste, președintele Camerei Franceze de Comerț, Industrie și Agricultură din România.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.