Silviu Coșa, prefectul Constanței: „Ziua de 24 Ianuarie este un apel la responsabilitate”

Pentru Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, ziua de 24 Ianuarie nu este numai una de sărbătoare, ci și una în care trebuie să fim uniți în fața multelor provocări. Mai ales acum.

„Cu o pandemie care își arată din nou chipul hâd, cu o situație complicată la câteva sute de kilometri de granițele noastre, cu o economie pe o pantă ascendentă, dar fragilizată de criza energetică, ziua de 24 Ianuarie nu este doar un prilej de sărbătoare. Este un apel la responsabilitatea pe care o avem în fața provocărilor mediatice, economice și politice ale celor care nu vor să vadă români lângă români, în România. Este apelul la unitatea de care avem nevoie, cu toții.

Hora Unirii nu se joacă cu suflete pline de ură și invidie, șoptindu-ne la ureche bârfe și minciuni. Ea este o expresie a comuniunii bazată pe toleranță, pe respect și pe înțelegerea unei realități: chiar dacă suntem diferiți, muncim, râdem, suferim, trăim, împreună, aici, în România. Turci, tătari, romi, greci, români, cu toții suntem fiice și fii ai acestor meleaguri.”, spune prefectul.

Acesta are și un mesaj optimist.

„Să ne unim și astăzi, în ciuda dezinformării, a celor care, luând în derâdere ordinea publică, ne afectează siguranța tuturor, în ciuda celor care nu fac, ci doar comentează, în ciuda celor care cred că zbieratul ține loc de lege și de bun simț.

Și vom vedea că suntem infinit mai mulți, așa cum de 163 de ani suntem. La mulți ani, români!”, spune prefectul.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

NATO trimite mai multe trupe, avioane de luptă și nave de război pentru a apăra Europa de Est

Mon Jan 24 , 2022
Statele membre NATO au plasat militari în aşteptare şi au trimis nave şi avioane de luptă în vederea unei consolidări în Europa de Est, împotriva unor activităţi militare ale Rusiei la frontiera cu Ucraina, a anunţat luni într-un comunicat Alianţa Nord-Atlantică. „NATO va continua să ia toate măsurile necesare pentru […]