Simon Maurer: În Constanța avem oportunitatea să construim o comunitate

Simon Maurer

Simon Maurer, în timpul unui interviu realizat într-unul din apartamentele pe care le-a construit în Brașov (foto: Constanța 100%, 2018)

Constanța 100% a realizat un interviu cu omul de afaceri Simon Maurer, care construiește cel mai mare ansamblu rezidențial din județul Constanța.

În timpul interviului, desfășurat în Brașov, dezvoltatorul imobiliar a vorbit despre proiectul de la malul mării, despre de ce ales Constanța, dar a pus accentul și pe serviciile post-vânzare, extrem de importante, în opinia sa. De asemenea, a mai spus că nu ar fi putut să ajungă unde a ajuns fără un ajutor de sus. De foarte de sus.

La finalul acestui articol puteți urmări interviul video.

Iată câteva dintre principalele declarații:

 • În România s-a construit destul de puțin, necesitatea de construcții este foarte mare.
 • Am venit la Brașov din pură întâmplare, nu din strategie. În Constanța, am văzut o oportunitate foarte bună pentru a ne lăsa amprenta și acolo.
 • Avem în primă vază 160.000 mp de teren, pe care vom construi undeva la 3.500 de locuințe.
 • Până acum, cererea a fost una foarte mare, drept dovadă că avem termene de predare între 12 luni și 18 luni. Tot ceea ce construim este vândut din faza de proiect.
 • Este un proiect foarte frumos, mă bucur de fiecare dată când ajung în Constanța. Este un proiect nou, e ceva frumos, îmi amintește cum a fost aici, în Brașov, acum 12 – 13 ani.
 • Începutul în Brașov nu a fost foarte greu. A fost ceva nou. În Brașov sunt primul dezvoltator imobiliar. A fost foarte interesant. A fost ceva nou și pentru mine, deși aveam experiență imobiliară și din Germania. A fost un pic atipic, pentru că nu erau oameni formați, trebuia să îi formezi pe parcurs, dar bunul Dumnezeu ne-a ajutat să creștem odată cu afacerea. Între timp, am finalizat peste 5.000 de locuințe, acest lucru înseamnă o experiență în spate.
 • Eu am un principiu foarte important. Am o obligație, mai ales morală, să-i ofer clientului ceva aerisit, cu spații verzi, unde efectiv el se poate simți bine. Eu locuiesc în acest cartier. Dacă îmi place mie să locuiesc aici, bănuiesc faptul că îi va plăcea și clientului. Locuiesc aici din 2007. M-am mutat în primul bloc pe care l-am construit și aici am rămas. Mă simt foarte bine aici, mă plimb printre clienți.
 • O dovadă mai mare de încredere decât faptul că locuiești printre clienți nu poate să existe. Copiii mei se duc aici la grădiniță.
 • În Constanța avem un CUT (n.r. coeficient de utilizare a terenului) de 1,6 și spațiile verzi vor fi la fel ca în Brașov.
 • Blocurile vor fi foarte aerisite. Primele două blocuri au fost finalizate, la celelalte, care sunt în construcții, se vede distanța care e distanța dintre ele.
 • M-am orientat spre Constanța pentru că am avut oportunitatea să construiesc pe 16 hectare, efectiv pot să construiesc o comunitate. Vom face și acolo probabil o grădiniță, vom face parcuri, va fi altceva.
 • Post-vânzarea este foarte importantă pentru mine. Ce înseamnă asta? Noi ne ocupăm și de administrația blocurilor și a spațiilor verzi. Noi suntem garantul că vor păstra o anumită calitate. Avem curățenie pa casa scării, curățenia cartierului în sine, îngrijirea spațiilor verzi și paza.
 • O să inventăm și niște servicii care nu există în România. Vreau să fac un departament de servicii prin care să deservim clientul cu toate serviciile necesare, de pildă: curățenia locuinței, curățenia hainelor, service pentru mașini, babysitting.
 • Toate serviciile acestea le voi implementa în fiecare cartier pe care îl voi construi. Pachetul va fi de 0,40 de lei pe metru pătrat.
 • Nu este o afacere pentru noi, ci o investiție în mentenanța bunului pe care l-am construit. Clientul are astfel o certitudine: că nu abandonăm bunul pe care îl achiziționează de la mine. Rămânem lângă el. Aceste contracte se semnează pe 20 de ani.
 • Ne adresăm tuturor celor care vor să-și cumpere un apartament, fie că sunt constănțeni, fie că sunt din alte localități sau din afara României.
 • O investiție într-o locuință construită de noi aduce o rentabilitate între 8 și 10%, ceea ce este foarte bine dacă ne uităm la dobânzile bancare. Avem clienți care cumpără spre închiriere. O să avem și acest serviciu. Vom prelua inclusiv mobilarea locuințelor și închirierea lor. O să oferim un pachet all-inclusive.
 • Toate aceste lucruri care sunt spre binele omului vin de undeva și nu pot veni decât de undeva, de sus. Încrederea mea în Dumnezeu este desăvârșită, este una maximă.

Puteți vedea tot interviul cu omul de afaceri Simon Maurer dacă dați click pe imaginea de mai jos.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

11 comentarii

 • Parcari aveţi ? Şcolă, liceu, o policlinică de cartier aveți ? Ce lățime au strazile ? Din apartamentul meu dacă ies pe balcon pot schimba programul vecinului de la televizor ?

 • Misu, chiar aseara am sustinut un webinar despre cel mai ieftin lucru pe care-l putem face, datul cu parerea! Daca tot esti interesat sa achizitionezi un apartament intr-un cartier nou, altfel nu vad sensul intrebarilor, te-ai fi uitat la materialul video, ai fi gasit raspunsul la toate intrebarile tale si nu ai mai fi pierdut timpul scriid mesaje non-sens si riscand sa cazi in penibil! 🙂
  Retine ca mesajul asta ti-l scrie unul care si-a achizitionat apartament in Maurer Residence Constanta inca de cand se sapau primele gropi! Stii, in viata sunt doua tipuri de oameni, cei care vad si cei care au viziune! 😉 Enjoy

  • Edy tu faci lobby unui dezvoltator in mod gratuit, care este asa zisa ta viziune- ne poti descrie in amanunt? Faptul ca te-a lovit inteligenta/ sclipirea si ti ai luat un apartament in afara orasului anexat doar in acte sau intr un PUZ care se schimba din 2 in 2 ani asta inseamna viziune:)) ? Apartamentele isi merita banii , asta sa intelegem de la tine si noi astia cu care nu interactionam cu creditele bancare pe viata si nu platim in mod justificat o locuinta supraevaluata nu avem viziune!?! Asa este ,nici nu ne dam seama cata sclipire au unii 👍 Raspunsul l ai dat singur.

   • Andy 🙂 comentariul tau nu are nicio legatura cu ceea ce i-am raspuns lui Misu. Daca asa din plictiseala ai fi citit mesajul scris de Misu si apoi raspunsul meu sunt convins sau precis 🙂 ca nu ti-ai mai fi pierdut timpul scriid ineptii! 🙂 M-as repeta daca ti-as raspunde punctat! Enjoy 🙂 si fara credite la banci.

 • Nu contează

  Edy Ardeleanu ăsta pupă-n cur Maurer peste tot şi pe Facebook şi mai nou şi pe aici,nu înţeleg de ce se bucură atât pentru nimic, Maurer nu a inventat apa caldă, este lafel ca Tomis Plusul, un cartier în câmp, vecini cu şobolanii şi calea ferată.

  • Constanta 100%

   Concurența lucrează inclusiv prin comentarii 🙂
   Nu puteți compara Maurer cu Tomis Plus.
   Apropo, ce cale ferata?

   • Nu contează

    În capăt la Strada Milano este calea ferată, paralelă cu Strada Madrid, cea care trece şi pe la Leroy Merlin
    https://www.google.com/maps/place/Tomis+Plus,+Constanța/@44.2156233,28.5938116,391m

    • Nu contează

     Să îmi spuneţi şi care este diferenţa între Maurer şi Tomis Plus peste 2-3 luni când o să ningă mai tare şi o să rămănă sinistraţi cu drumurile închise… şi Maurer şi Tomis Plus au mult marketing, aceleaşi cutii de chibirturi cu 2,5 camere, balconul se plăteşte separat şi alte rahaturi ale echipei de vânzări.

     • Constanta 100%

      Daca ninge mai tare, e sinistrat tot orașul. Da, calea de acces e aceeasi, eu insumi am scris ca asta poate fi o problema. In ce priveste apartamentele insa, va pot spune exact cum e. Am stat in Maurer Brasov cateva zile. In Tomis Plus nu m-as duce sa stau deloc, nu-mi place, multi investitori dubiosi, blocuri FĂRĂ AUTORIZAȚIE, etc. La Maurer in Brasov am gasit si bune, si mai putin bune. https://www.ct100.ro/cum-este-sa-locuiesti-in-cartierul-construit-de-maurer-in-brasov/

     • Nu contează

      Maurer Braşov nu este Maurer Constanţa, inclusiv firmele pe care se fac proiectele sunt diferite, eu făceam comparaţie cu Tomis Plus mare, nu dezvoltatori privaţi de prin acel cartier. Ideea de bază este aceeaşi: cartier wow din stadiu de proiect şi o mare dezamăgire după primii 2-3 ani pentru cumpărători… numai că cei care au cumpărat acum 8 sau 10 ani la Tomis Plus au luat apartamentele ieftin şi în rate (am un prieten care a cumpărat acolo) şi au suportat gălăgia unui continuu şantier, la Maurer dai şi o căciulă de bani şi ai şi dezavantajele enumerate mai sus.

 • Stii, in viata sunt doua tipuri de oameni, cu două filzofii : crede și nu cerceta și am bani de ma enerveaza , vezi constructiile din Sibiu si Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.