Simona Halep a pierdut semifinala de la Australian Open

Simona Halep a pierdut semifinala de la Australian Open disputat joi, împotriva Garbinei Muguruza, scor 6-7 (8), 5-7.

Meciul, disputat la 39 de grade Celsius, a fost extrem de disputat și a durat peste două ore.

Constănțeanca a avut mingi de set în prima parte, dar a pierdut la tiebreak. Și în setul al doilea, Simona Halep a fost la două mingi de adjudecare, dar Muguruza a jucat hotărât, a atacat la fileu și s-a impus.

Simona a avut și momente de nervozitate în primul set, când a rupt paleta, după ce a izbit-o cu furie, de câteva ori, de teren.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 1,04 milioane de dolari australieni (700.000 de dolari americani) şi cu 780 de puncte WTA.

Simona Halep va urca pe locul 2 după ce acest turneu.

Anul trecut, a fost eliminată în optimi de americanca Serena Williams, scor 6-1, 4-6, 6-4. Halep a fost finalistă la Melbourne, în 2018, când a pierdut în ultimul act în faţa danezei Caroline Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4.

UPDATE

Halep a declarat că ″doare mai tare să pierzi astfel″⁣, după ce a fost învinsă de Garbine Muguruza cu 7-6 (10-8), 7-5, joi, la Melbourne, în semifinalele turneului Australian Open.

“Doare mai tare să pierzi astfel cu siguranţă. Sufăr acum, trebuie să recunosc, dar viaţa merge înainte”, a declarat Halep la conferinţa de presă ce a urmat, potrivit site-ului WTA.

Halep, care de luni va urca pe locul al doilea în ierarhia mondială, a indicat câteva lucruri care au făcut diferenţa în semifinala de joi, a doua pentru ea la Melbourne, după ce în 2018 a pierdut finala cu Caroline Wozniacki.

“Cred că puteam fi mai curajoasă la punctele importante. Nu am făcut asta. Poate că am fost un pic defensivă la acele mingi şi nu am putut prelua controlul punctului″, a afirmat românca.

Halep, care s-a înclinat în două seturi, a avut patru mingi de set în primul act, două la 6-5 şi alte două în tiebreak, la 7-6 şi 8-7. De asemenea, a condus cu 5-3 în setul al doilea.

“Muguruza a servit foarte bine în momentele importante. Returul meu nu a fost grozav azi. Cred că a fost un meci bun pentru amândouă, dar ea a fost mai puternică pe final. În momentele importante ea a jucat mai curajos″, a concluzionat Halep.

Halep, a patra favorită la Melbourne, va primi un cec de 1.040.000 dolari australieni şi 780 de puncte WTA. Simona fusese învinsă în optimi la ediţia de anul trecut.

Garbine Muguruza va juca în finală cu americanca Sofia Kenin (15 WTA), care a dispus în prima semifinală de liderul mondial, australianca Ashleigh Barty, cu 7-6 (8/6) 7-5, un scor aproape identic cu cel din a doua semifinală.

Simona Halep: Mi-ar fi plăcut să se închidă acoperişul, dar regulile sunt reguli şi trebuie să le accept

Simona Halep a declarat că ar fi dorit ca meciul cu Garbine Muguruza să se dispute cu acoperişul arenei Rod Laver închis, pentru că a fost prea cald, joi, la Melbourne, iar temperatura ridicată, 39 de grade Clesius, a incomodat-o.

“A fost foarte, foarte cald azi şi am simţit. M-a omorât după primul set şi în finalul setului secund, soarele a fost puternic şi nu mi-a plăcut să joc pe vremea asta. Nivelul de energie a scăzut, am simţit asta în picioare, nu am fost obişnuită, în ultimele două săptămâni nu a fost aşa de multă căldură. E dificil când nu ai zile la rând cu căldură, îţi pierzi simţurile, este greu să te adaptezi, vorbesc de mine însămi.

Mi-ar fi plăcut să se închidă acoperişul, dar regulile sunt reguli şi trebuie să le accept. Să pierd aşa este mai dureros, cu sigranţă. Sufăr acum, trebui să admit, dar viaţa merge înainte. Poate ar fi trebuit să fiu un pic mai curajoasă la punctele care erau importante, nu am făcut asta şi poate că am fost un pic prea defensivă la acele mingi şi nu am putut domina punctele.

Ea a servit foarte bine în momentele importante, returul meu nu a fost extraordinar zi. Cred că a fost un meci bun al amândurora, dar ea a fost mai puternică la final, la momentele importante a jucat cu mai mult curaj. Cred că am avut multe şanse să câştig acest meci, dar nu s-a întâmplat, iar asta înseamnă că a ea a fost mai bună azi. Voi analiza acest meci după ce mă voi calma, voi vedea ce am făcut greşit, ce am de făcut mai bine. Este un turneu bun, e o semifinală, nu vreau să fac o dramă, dar doare. Este greu să joc împotriva ei, pentru că nu îşi dă ritm, poate rata câteva miingi al rând şi apoi poate da lovituri incredibile.

În acel moment (n.r. – în care greşea mult Muguruza şi Halep a avut mingi de set) nu am avut mintea limpede să fac ceea ce trebuia să fac, dar voi învăţa din acest meci şi sigur data viitoare când voi avea minge de set o voi fructifica. Cred că Muguruza poate câştiga turneul. Dacă ar putea juca în fiecare zi aşa, ar fi cu siguranţă numărul 1. Este însă greu asta, constanţa în circuit este cea mai importantă şi cel mai greu de realizat. Este o mare campioană, ştiu cum să câştige grand slam-uri, titluri. Toată lumea a avut perioade dificile, iar ea a avut înainte. Nu a fost o presiune că Barty a pierdut înainte, eu nu am putut câştiga azi. Nu l-am întrenat pe Darren de banii pentru incendii, dar cred că azi am contribuit cu mult. Îl las un pic să se liniştească şi apoi îl întreb cât am de dat”, a declarat Halep, în conferinţa de presă de după meciul cu Muguruza, conform news.ro.

Sursă foto: Facebook/Australian Open

Zen Residence
energia residence2 thoughts on “Simona Halep a pierdut semifinala de la Australian Open

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Acțiune de ecologizare pe valea portului. S-au strâns 5 tone de gunoaie

Thu Jan 30 , 2020
Echipele Polaris, firma care asigură curățenia în Constanța, au acționat astăzi pentru igienizarea taluzului de pe Valea Portului în zona Porții 5 de acces în Portul Constanța. La acțiunea de igienizare de astăzi au participat și persoanele asistate social și cei care prestează muncă în folosul comunităţii, care au strâns […]