Simona Halep, campioană la Roland Garros: „Visam să câștig acest titlu de la 14 ani”

simona halep

Simona Halep este noua deținătoare a titlului de la Roland Garros.

Constănțeanca a învins-o în finală pe Sloane Stephens, scor 3-6, 6-4, 6-1, după puțin peste 2 ore de joc, și și-a adjudecat primul trofeu de Mare Șlem al carierei după o revenire fabuloasă.

„A fost greu să vorbesc după ce am pierdut finala anul trecut, dar acum e un moment bun să țin acest discurs. Visam să câștig acest titlu de la 14 ani. A fost o atmosferă senzațională, mi-am dorit enorm ca acest titlu să vină aici, în Franța. Vrea s-o felicit pe Sloane. Te-ai descurcat minunat după accidentare, îți doresc mult succes și sunt sigură că vei mai juca multe finale de acum încolo. Mulțumesc lui Darren, mulțumesc familiei. Mulțumesc românilor, dar și francezilor. Am simțit sprijinul vostru pe parcursul acestor două săptămâni. E foarte frumos că am câștigat aici la 40 de ani după ce Virginia Ruzici reușea acest lucru. Terenul acesta este preferatul meu, mă simt minunat aici, ne vedem la anul”, a spus Simona Halep, la festivitatea de la finalul meciului.

Imagini din timpul meciului puteți vedea AICI.

Simona Halep își îmbrățișează părinții, imediat după câștigarea finalei

Simona Halep – împotriva tuturor sorților

Fostul jucător suedez Mats Wilander, expertul Eurosport, a analizat finala dintre Halep și Stephens și a lăudat jocul Simonei, căreia îi prevestește un viitor și mai strălucitor.

„Anul trecut, Ostapenko i-a luat trofeul din mâini. Acum a venit rândul Simonei Halep să revină și să câștige trofeul. Cred că Stephens a obosit la un moment dat și a avut și emoții în același timp. A fost lovită de gândul că va câștiga. Simona și-a respectat planul, a lovit spre reverul adversarei, apoi a plimbat-o pe tot terenul. Probabil Darren Cahill i-a spus că trebuie să încerce s-o alerge pe Stephens pe teren. Sloane e o atletă foarte bună, dar nu putea să alerge la infinit. Un efort fantastic din punct de vedere mental al Simonei. Este greu când ești în dezavantaj, cum a fost în setul secund. Victoria nu înseamnă totul, cum nici înfrângerea nu înseamnă totul, dar cred că Darren Cahill, echipa și familia au împins-o spre acest succes. E momentul ei și cred că va câștiga alte 4-5 turnee de Mare Șlem. Are jocul necesar să o facă, trebuia doar să treacă de acest prim prag. Simona a îmbunătățit câteva lucruri, joacă mai agresiv. Plus că și-a îmbunătățit și serviciul, am văzut că a realizat și un as în decisiv, de care avea atât de multă nevoie”, a declarat Mats Wilander, la Eurosport.

Sprijină jurnalismul independent. Poți dona aici:

Recomandare

Recomandare

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.