Simona Halep crede în vise, în Constanța și în Dumnezeu și nu cedează niciodată

Simona Halep
Simona Halep alături de IPS Teodosie, care i-a oferit Crucea Sfântului Apostol Andrei, în data de 6 noiembrie 2018

Simona Halep a primit, în ultimele două zile, două distincții, din partea Universității Ovidius și Arhiepiscopiei Tomisului.

În discursurile ținute, numărul 1 mondial din tenisul feminin le-a spus tinerilor să creadă în visele lor, a afirmat că vrea să facă ceva pentru Constanța și a subliniat că fără Dumnezeu nu ar fi făcut nimic.

Simona Halep a mai primit, luni, o distincție oferită de Universitatea „Ovidius“ din Constanța

„Este o onoare foarte mare pentru mine să fiu prezentă astăzi aici și să primesc această distincție. Am primit foarte multe premii și am câștigat în tenis, dar această distincție este specială, diferită și vreau să mulțumesc facultății pentru acest moment deosebit. Sunt onorată să fi făcut parte din această universitate. Aici am crescut. A fost un drum lung, greu, dar plin de emoții, emoții frumoase, și nu regret tot ceea ce a fost pe parcursul acestui drum, chiar dacă au fost momente grele.“, a mărturisit numărul 1 mondial la tenis.

Simona Halep a declarat că se gândește serios să se întoarcă înapoi acasă, în Constanța.

„Vreau să mulțumesc orașului bineînțeles, este orașul meu de suflet, orașul meu natal, unde mă întorc de fiecare dată cu mare drag, aici am crescut, aici pot să spun că a fost cea mai importantă cărămidă în performanța mea, în succesul meu și bineînțeles mă gândesc cu adevărat să mă reîntorc. Nu știu în ce domeniu sau când va fi, dacă va fi, dar cu siguranță o să fac ceva pentru acest oraș și o să mă implic în multe evenimente.“, a spus sportiva.

Halep a mulțumit constănțenilor pentru toată susținerea.

„O simt chiar dacă sunt la mii de kilometri depărtare și atunci când am momente grele pe teren susținerea dumneavoastră. Este importantă și mă ajută să nu cedez, chiar dacă uneori mai am și nervi pe teren, este normal, este un drum plin de greutăți, dar plin de emoții frumoase. Nu este un sfat, dar pot să spun așa: toți studenții, toți tinerii care au un vis să aibă încredere în el, să muncească și să nu cedeze niciodată pentru că orice este posibil în viața asta.“, le-a spus Halep celor circa 200 de studenți care au umplut până la refuz aula.

Rectorul universității, Sorin Rugină, a declarat că Simona Halep este prima care va beneficia de titlul de ambasador al Universității „Ovidius“. Acest titlu a fost inițiat în 2014, la propunerea doamnei decan a Facultății de Educație Fizică, și s-a materializat în 2016 prin hotărârea de Senat.

„Din nefericire este o hotărâre de Senat pe care am temporizat-o până ne-am armonizat agenda. Și iată că într-un final lucrul se realizează. Simona a devenit și este cea mai bună jucătoare de tenis a momentului deoarece a arătat tuturor că este pregătită nu doar să muncească, dar să și învețe din propriile greșeli consolidând-și astfel o mentalitate de campion. Deși dezavantajată de multe ori de statură, aș zice, nu față de noi, ci față de competitoare, în fața adversarelor mult mai puternice, Simona uimește lumea tenisului cu victorii câștigate cu o determinare uluitoare dată de un psihic puternic și credința că orice este posibil dacă joci cu inima.“, a spus rectorul.

Marți, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a conferit sportivei Simona Halep distincția eparhială a Arhiepiscopiei Tomisului pentru mireni „Crucea Sf. Ap. Andrei (a Dobrogei).

„Simona Halep nu este un nume obişnuit, este un nume care şi-a câştigat valoare prin credinţă, prin stăruinţă, prin toată osteneala. Iată Sfântul Apostol Pavel,care este cel mai mare apostol, apostolul neamurilor, atât de frumos vorbeşte despre cei ce se întrec la jocuri şi zice: dacă aceia aleargă pentru o cunună care se veştejeşte cu cât mai mult noi, creştinii, trebuie să alergăm pentru o cunună care nu se veştejeşte. Sper că dumneavoastră, pe lângă această cunună, de cea mai bună tenismenă a lumii, veţi primi şi cununa cea mare. Şi pentru ca să aveţi curaj să alergaţi şi pentru a doua cunună, cununa cea neveştejită, vă oferim Crucea Sfântului Apostol Andrei, Crucea Dobrogei”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

El a precizat că prin faptul că Simona Halep se închină atunci când intră pe teren îşi mărturiseşte astfel ortodoxia, spunând că sportiva primeşte din partea lui Dumnezeu toată binecuvântarea, iar din partea bisericii această distincţie.

Simona Halep a declarat că este o onoare să primească această distincţie şi că fără ajutorul lui Dumnezeu nu se poate face nimic.

„Mulţumesc foarte mult pentru această distincţie. Sunt onorată să vă cunosc Înalt Prea Sfinţia Voastră, pe toată lumea. Este o onoare şi sunt foarte emoţionată de această distincţie, mereu mă închin şi cred în Dumnezeu pentru că fără ajutorul Lui nu se poate face nimic. Doresc multă sănătate tuturor şi să ne ajute Dumnezeu pe toţi!”, a spus Simona Halep, după ce a primit „Crucea Sfântului Apostol Andrei”.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Bogdan Huțucă, PNL, șocat de o factură

Tue Nov 6 , 2018
Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța și deputat în Parlamentul României, spune că a fost șocat de o factură. Evident, nu de orice factură, ci de una plătită de Tel Drum pentru tunarea mașinii fiului lui Liviu Dragnea. „Liviu Dragnea spune că nu el deține de fapt firma Tel Drum, deși […]