Simona Halep – împotriva tuturor sorților

Simona_Halep

Mă uitam la fotbal ca să îl văd pe Maradona jucând. Îmi aduc aminte și acum, deși eram copil, campionatele mondiale în care reușea lucruri aproape imposibile. Am înțeles recent de ce mi-a plăcut atât de mult (acum mă uit la fotbal numai sporadic).

Maradona nu ar fi trebuit să fie, în logica naturală a lucrurilor, un bun fotbalist. Era mic, gras ca un butoi, nu părea deloc dibace. Când atingea însă mingea se transforma într-un fenomen. L-am văzut driblând mai mulți jucători, parcurgând tot terenul și înscriind. Când avea mingea la picior, era alt om. Era cel mai bun jucător din lume.

Am dat fotbalul pe tenis. După mai bine de 20 de ani de la meciurile argentinianului care a făcut din echipa sa campioană mondială, am descoperit același sentiment din copilărie. Îl redescopăr aproape de fiecare dată când o văd pe Simona Halep.

Nu, fata aceasta n-ar fi trebuit să aibă nicio șansă. Când am văzut-o în realitate mi s-a părut mai mică de înălțime decât mi-o imaginasem. Nu are mușchi, așa cum spunea și ea. Ba mai mult, a avut ghinionul să aibă sâni prea mari, pe care a trebuit să-i remodeleze chirurgical. Nu are nimic din ceea ce reprezintă atuuri în tenisul modern: forță, înălțime, Academia Bollettieri. Simona Halep nu ar fi trebuit să fie o jucătoare de top de tenis.

”Nu sunt foarte puternică fizic. După cum vedeţi, nu am muşchi solizi. Nu sunt înaltă”, a recunoscut singură.

Împotriva tuturor sorților însă, Simona Halep se bate de la egal la egal cu Serena Williams și Maria Sharapova. Da, știu, de cele mai multe ori pierde, ba chiar pe rusoaică nu a bătut-o niciodată. Aproape toți avem un Nemesis, nu-i așa? Nu este însă formidabil că fata aceasta, plecată din piața Chiliei din Constanța, zonă pe care o parcurgeam cu grijă când mergeam la facultate, este acolo, în top? Câți dintre noi ar fi pariat asta? Cred că nici cei mai înfocați fani ai ei nu ar fi făcut-o. Însuși tatăl său nu spera să ajungă pe locul al doilea în lume.

Secretul ei? L-a mărturisit:

”Am putere înlăuntrul meu. Lupt. Totdeauna este ca o mare provocare pentru mine, fiecare punct este o provocare. Aşa ca fac tot ce pot. Alerg după fiecare minge şi asta cred că mă face să fiu mai puternică în acest moment. Vine în mod natural, dinlăuntrul meu. Nu am muncit eu s-o dobândesc. Poate părinţii mei mi-au dat-o. E aşa, dobandită natural.”

Simona Halep este o mare jucătoare de tenis. Și, mai important decât atât, este un simbol și o speranță. Speranța că în această viață poți deveni ceea ce dorești. Nu trebuie să te naști cu aptitudini fizice deosebite. Trebuie să crezi și să lupți, să fii puternic, să nu renunți niciodată. Credință, voință, luptă. Împotriva tuturor sorților.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Ce decizii s-au luat în Consiliul Local Medgidia

Thu Oct 29 , 2015
Consiliului Local Medgidia s-a reunit în ședința ordinară a lunii octombrie miercuri seara, de la ora 17:00. Pe ordinea de zi au fost nouă proiecte de hotărâre, după cum urmează: Aprobarea rectificării bugetului local de venituri și cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia, pentru anul 2015. Aprobarea actualizării componenței comisiei locale […]

V-ar putea interesa și: