Simpozion internațional în Constanța: „Femeia turcă din Balcani”

Uniunea Democrată Turcă din România, prin intermediul comisiei de femei, organizează cea de a IX-a ediţie a simpozionului internaţional, „Femeia Turcă din Balcani”, care se va desfăşura la Constanţa, în perioada 2-5 septembrie, 2018. Lucrările simpozionului vor debuta luni, 3 septembrie, ora 11.oo, în Sala de Conferinţe a hotelului TEN din Constanţa şi vor reuni peste 100 de participante din mediul academic din ţări precum: Turcia, Grecia, Azerbaidjan, Bulgaria şi România.

Dezbaterile din cadrul simpozionului vor fi axate în principal pe teme precum: „Femeia turcă în istorie”, „Organizaţii ale femeilor turce din Balcani”, „Probleme cu care se confruntă femeile din Balcani în viaţa social㔺i „Rolul femeii turce în cultură şi dialog intercultural”. În cadrul simpozionului va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografii, „Femeile în viitor”, autor Yasin Yilmaz (Republica Turcia).

Preşedinta comisiei de femei a UDTR, Melek Amet, a declarat:„Simpozionul internaţional, „Femeia Turcă din Balcani”, ajuns la cea de a IX-a ediţie, este un proiect amplu, cel mai important eveniment organizat de comisia de femei a UDTR în acest an, a cărui pregătire a început încă din luna februarie. Temele abordate de participante vizează atât problemele cu care se confruntă organizaţiile de femei de etnie turcă din Balcani cât şi modalităţile de implicare şi rolul acestora în viaţa socială a comunităţii dar şi în dialogul intercultural. Sperăm că şi această ediţie a simpozionului va întări şi dezvolta relaţiile de cooperare şi comunicarea cu reprezentante ale organizaţiilor de femei din Balcani şi va da naştere la noi idei de proiecte ce vor fi realizate în parteneriat cu cu acestea.”

La simpozion sunt aşteptaţi să participe: preşedintele UDTR, ing. Fedbi Osman, secretarul general, prof. Evin Ibraim, deputatul Iusein Ibram precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa. Simpozionul se va desfăşura în prezenţa secretarului de stat al Departamentului pentru Relaţii Interetnice, Enikö Katalin Lacziko.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

RAJA investește 593 milioane euro în calitatea apei. Felix Stroe: „Este ca apa de izvor”

Fri Aug 31 , 2018
  Demararea la nivel naţional a programelor cu fonduri europene a reprezentat pentru RAJA SA un pas spre viitor, constituind premisele unei dezvoltări regionale, structurale și economice, dar și a unui mediu mai bun. Compania s-a implicat în mod semnificativ în absorbţia fondurilor europene, prin derularea de proiecte care să […]
RAJA