„Simțim la fel, gândim la fel, scriem la fel” – o mică tentativă de manipulare a consilierilor municipali PNL

Cine îi învață pe consilierii liberali și pe viceprimar nu-i învață bine. Acum câteva zile, „la un semn deschisă-i calea”, vorba poetului, au postat același text pe Facebook. Nicio variațiune pe aceeași temă. „Simțim la fel, gândim la fel, scriem la fel”.

Mă irită însă fractura de logică. Spun așa PNL-iștii: că USR a votat peste 90% din proiecte, deci asta exclude orice urmă de „afaceri veroase, dispreț și impostură.” Cantitatea contează.

Sunt supărați că a făcut Stelian Ion nu știu ce postare. Aș fi crezut că sunt alte probleme, mai mari, în orașul ăsta pe care îl gestionează.

Au scris despre asta Adriana Arghirescu, Costin Avătavului, Ionuț Rusu, Mihaela Andrei. Poate și alții, dar nu am mai verificat. Toți folosesc aceeași fotografie în postare.

Ei bine, este o manipulare ieftină. Evident că lucrurile nu stau așa. Marea majoritate a proiectelor de consiliu municipal sunt benigne. Foarte multe dintre ele sunt necesare pentru ca orașul să poată funcționa – bine, prost, dar să funcționeze. Problema sunt cele 10% care pot fi absolut inutile, păguboase, cu dedicație, nelegale, absurde.

Este ca și cum ai spune – extrapolând și hiperbolizând – despre un criminal că în 90% din timp este bun ca pâinea caldă, scuzând astfel crimele pe care le face în restul de 10% din timp.

Eu cred sincer că liberalii din consiliul municipal ar trebui să accepte cu mai multă ușurință că sunt lucruri care nu funcționează în Constanța, să se ducă la fața locului să le vadă – unii fac deja asta, felicitări – și apoi să nu le fie teamă să-l critice pe primar, când sunt motive reale. E bine și pentru ei, și pentru primar, și pentru constănțeni, și pentru Constanța.

Dacă-mi aduc bine aminte din vremea când candidatul Vergil Chițac venea în emisiunile pe care le moderez, spune că „atributul opoziției este critica, cel al puterii este fapta”. Avea dreptate.

Așadar, doamnelor și domnilor liberali, nu criticați opoziția, ci lăsați opoziția să vă critice și veniți în fața oamenilor cu fapte. Multe fapte.

P.S. O precizare importantă: același tip de comunicare în grup, nefiltrată, îl practică toate partidele mari. Inclusiv USR. De cele foarte mici nu știu.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un polițist a salvat un om de la moarte utilizând metoda Heimlich

Dum iun. 25 , 2023
Un polițist a salvat un om de la moarte, acum câteva zile utilizând metoda Heimlich. Întâmplarea a fost relatată de Ministerul Afacerilor Interne, pe pagina de Facebook. „De ziua lui, Alin, și-a făcut cel mai frumos cadou: UN BĂRBAT TRĂIEȘTE DATORITĂ LUI! Tura de serviciu a picat chiar de ziua […]

V-ar putea interesa și: