Sinagoga Mare din Constanța are toate autorizațiile pentru reabilitare, dar…

sinagoga mare din constanța
Sinagoga nu mai are acoperiș

Sinagoga Mare din Constanța are toate autorizațiile pentru reabilitare, dar problema este că procedurile pentru organizarea licitațiilor sunt greoaie.

Afirmațiile au fost făcute de către președintele Comunității Evreiești din Constanța, Sorin Lucian Ionescu, pe pagina sa de Facebook, după ce mai mulți oameni au comparat sinagoga cu cazinoul din Constanța. Reamintim, pe 8 mai 2019, Guvernul României a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța. Detalii AICI.

„Timp de aproape patru ani am reconstituit actele de proprietate ale sinagogii, am contestat niște sentințe judecătorești bizare, am plătit și obținut proiectul arhitectural de reabilitare – bani mulți, timp mult – și am obținut TOATE autorizațiile necesare, inclusiv de la Direcția Sanitară, că și aia trebuie. Și după ce au expirat, le-am reînnoit, anual! Apoi, acum aproape un an am reușit să o predam la CNI (Compania Națională de Investiții, din subordinea Ministerului Dezvoltării). Avem indicatorii tehnico-economici, suma alocată (de douăzeci de ori mai mică decât pentru Cazino, firesc). Dar procedurile si organizarea licitațiilor (tot de către ei) sunt greoaie, că legislația e idioată și nimeni n-are din păcate curaj s-o modifice, că DNA atât așteaptă. Deci Comunitatea Constanța nu mai are niciun rol. Și nici vechea administrație locală, nici Mazăre n-au avut vreo treabă. Ba, actuala administrație locală ne-a sprijinit concret, maxim.”, a spus Sorin Lucian Ionescu.

sorin lucian ionescu
Sorin Lucian Ionescu (foto: Constanța 100%, decembrie 2016)

„Urechiștii băgători în seamă, care au răfuieli cu mine, fosta sau actuala administrație locală, să se abțină.”, a conchis acesta.

Vă recomandăm și:

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Politicienii și dedublarea personalității

Thu May 9 , 2019
În filmul „Eu, eu însumi și Irene”, Jim Carrey, interpretul rolului principal, se trezește dimineață lângă o femeie frumoasă, cu un vibrator între ei. Face o glumă de autobază la adresa insațietății sexuale a doamnei. Puțin mirată și rușinată, aceasta îi spun că nu ea, ci el fusese cel care […]
cristian hagi