Sindicaliștii CT BUS: „Suntem nevoiți să îndurăm încă cel puțin o lună felul în care înțelege administrația Chițac să „administreze” lecțiile oamenilor care au avut curajul să își strige nevoile în frig și ploaie”

protest-CT-BUS

Sindicatul Liber Transport Comun Constanta a transmis, printr-un comunicat de presă. „profunda dezamagire fata de amanarea nejustificata a apobarii bugetului societatii CTBUS SA Constanta.”

„Se pare ca, razbunarea domnului Primar, este necrutatoare fata de omanenii care asteapta cresterile salariale negociate inca din toamna anului trecut. Fata in fata cu inflatia galopanta, cu cresteri de preturi in cascada la energie si toate bunurile de larg consum, noi, salariatii CT BUS suntem nevoiti sa induram inca cel putin o luna felul in care intelege administratia Chitac sa “administreze” lectiile oamenilor care au avut curajul sa isi strige nevoile in frig si ploaie.”, spune Daniel Toma, președintele sindicatului.

„Nu, domnule, Primar, nu vom muri de foame inca o luna! Da, domnule Primar, vom continua sa muncim ca si pana acum, mult si in conditii grele, pentru ca cetatenii orasului sa beneficieze de  transportul in comun dar alegeti sa ne ignorati si infierati de cate ori aveti ocazia doar pentru ca am cerut sa traim decent, va razbunati pe noi pentru ca nu am mai rabdat sa muncim fara sa fim remunerati corespunzator! Domnule, Primar, va rugam sa ne iertati pentru deranj, supuneti la vot bugetul CT BUS fara intarziere!”, au mai transmis sindicaliștii.

Reamintim că aceștia au organizat un protest, anul trecut, mai mult sau mai puțin spontan, în urma căruia li s-au promis majorări de salarii. Citiți AICI ce li s-a promis.

Chițac: salariul mediu lunar net este de 3.700 de lei

Primarul Chițac le-a răspunsul anul trecut protestatarilor și a prezentat câteva cifre. Anul trecut, din veniturile totale ale companiei (121 de milioane de lei), Primăria (adică locuitorii orașului Constanța) a plătit 84% (102 milioane). Mai mult decât atât, separat de această finanțare, tot din banii constănțenilor se plătesc autobuzele și microbuzele noi, ceea ce presupune o investiție de peste 100 de milioane de lei.

„În 2020, CT Bus a avut 724 de salariați, care au atras o cheltuială de circa 55 de milioane de lei. Asta înseamnă un salariu lunar mediu net de 3700 lei la nivel de companie. Păstrând proporția de mai sus, deducem că 3100 de lei vi i-au plătit locuitorii orașului, iar restul de 600 lei i-ați produs dumneavoastră. Având în vedere aceste lucruri, permiteți-mi să vă întreb: este corect ce ați făcut astăzi? Vi se pare normal să îi văduviți de un serviciu esențial pe cei care vă plătesc salariile?

Nu mă înțelegeți greșit, sunt perfect de acord ca performanța să se plătească întocmai. Și îmi doresc și eu ca în Constanța toată lumea să beneficieze de salarii bune și de un trai decent. Dar vă rog frumos să rețineți că soluția creșterii veniturilor ține de gestionarea eficientă a banilor pe care vi-i dau deja cetățenii și de creșterea veniturilor proprii. Iar aceasta este responsabilitatea exclusivă a companiei de care vă ocupați dumneavoastră, nu a constănțenilor pe care astăzi i-ați privat de un serviciu pe care ei vi-l plătesc.”, a mai spus Vergil Chițac.

Vă recomandăm și:
Un comentariu la “Sindicaliștii CT BUS: „Suntem nevoiți să îndurăm încă cel puțin o lună felul în care înțelege administrația Chițac să „administreze” lecțiile oamenilor care au avut curajul să își strige nevoile în frig și ploaie”

  1. Ce vreti sindicalistilor, salarii mai mari?Le meritati?Va platim in avans călătoriile si voi va bateti joc de noi.Prindem radacini in statie si voi stati la cap de linie si va hliziti.Cand va cara mazăre si psd-ul la mitingurile lor va duceati pe benzina platita de nou, nerusinatilor.PRIVATIZARE, singura solutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Incidența covidului a scăzut până la 16,2 cazuri la mia de cazuri în Constanța

vin feb. 25 , 2022
Incidența coronavirusulu a scăzut din nou. În municipiul Constanța a ajuns la 16,2 cazuri la mia de locuitori, de la 18,06, cât se înregistrau ieri. Situația completă, la finalul acestui articol. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate  8.974 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – […]
coronavirus

V-ar putea interesa și: