Sindicaliștii de la șantierul naval DAMEN Mangalia protestează din nou VIDEO

În aceste momente are loc un protest al angajaților de la Șantierul Naval Mangalia, care s-au adunat în fața clădirii în care își desfășoară activitatea conducerea șantierului DAMEN, deținut de olandezi.

Nemulțumirile lor sunt legate de faptul că angajatorul refuză în continuare să acorde o creștere salarială corelată cu rata inflației.

„Inflaţia comunicată de Institutul Naţional de Statistică în decembrie, pentru luna noiembrie a fost de 16,8%, comparativ cu luna noiembrie 2021. În luna aprilie s-a acordat o creştere de 400 de lei la salariul de bază. Făcând calculele, pentru a menţine puterea de cumpărare, sindicatul a propus iniţial  o creştere de 385 de lei în sumă fixă. Administraţia a motivat pierderile financiare şi situaţia economică a societăţii şi a spus că nu poate să acorde o majorare care să acopere rata inflaţiei şi a venit cu propunerea de a majora salariile cu 100 de lei brut şi un bonus de 225 de lei acordat pentru patru luni, compensaţie pentru creşterea preţurilor la utilităţi. Însă, în timp ce noi negociam, am aflat de la salariaţi că, preferenţial, fără să ne informeze, fără să comunice despre asta, au acordat bonusuri denumite de performanţă, dar fără să existe criterii în acest sens, a câte 4000 de lei brut la câte doi salariaţi din cadrul fiecărei echipe reprezentând undeva la 2340 de lei net. Acest lucru i-a iritat foarte mult pe salariaţi pentru că, pe de o parte, ne spuneau la negocieri că nu pot acorda nici măcar un leu în plus faţă de acea sută de lei, iar pe de altă parte s-au contrazis pentru că au acorda acele bonusuri arbitrar şi preferenţial. Când am cerut explicaţii au spus că au omis să ne informeze”, a precizat liderul de sindicat, Laurenţiu Gobeajă. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nouă recomandări ca să nu cădeți pradă infractorilor cibernetici, mai ales dacă folosiți servicii bancare online

lun ian. 9 , 2023
Mihai Rotariu, managerul Direcţiei Comunicare, Marketing şi Media din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), atrage atenţia că, în atacurile cibernetice de tip phishing, metoda preferată de propagare este e-mail-ul, iar mesajele-capcană sunt din ce în ce mai bine scrise în limba română, astfel încât potenţialele victime pot fi […]

V-ar putea interesa și: