Sindicaliștii din Administrația Porturilor Maritime se pregătesc de proteste

port constanta sediu cnapmc apc gara maritima_crop_crop

Sindicaliștii din Compania Națională Administrația Porturilor Maritime au anunțat, sâmbătă, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar și mass media, că se pregătesc de proteste.

Aceștia spun că pe 14.01.2022 a avut loc sedinta Consiliului de Administratie al companiei, pe ordinea de zi regasindu-se Bugetul de Venituri si Cheltuieli pe anul 2021, buget care cuprinde o crestere a cheltuielilor de personal cu 6,5% (cresterea indicelui preturilor de consum). Procentul îi nemulțumește.

„Am solicitat ca sindicatul nostru sa fie prezent la discutarea acestui punct, intrucat am fost doar informati si nu consultati, asa cum prevede legea, in legatura cu Bugetul de Venituri si Cheltuieli al companiei, insa NU AM FOST CHEMATI sa participam la discutii, motivul invocat fiind acela ca membri CA au hotarat ca aceasta discutie sa aiba loc fara participarea sindicatelor (in speta a organizatiei noastre)! Asa cum bine stiti, conform Contractului Colectiv de Munca, compania are obligativitatea sa ne invite la discutarea punctelor de pe ordinea de zi care sunt de interes socio-economic pentru salariati, bugetul fiind cel mai important instrument financiar in baza caruia actioneaza sindicatele! Nu avem nevoie de un vot al membrilor CA pentru a fi primiti sa discutam reprezentarea salariatilor! Intrucat nici pana in momentul de fata nu s-a intrunit comisia paritara convocata pe 24.11.2021, la solicitarea noastra, precum si cele petrecute astazi si relatate mai sus, consideram ca in momentul de fata nu mai exista dialog social la nivelul companiei!”, spun sindicaliștii.

Organizatia noastra a solicitat astazi o intrevedere cu Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (vedeți mai jos adresa depusa), pentru discutarea situatiei de fapt existente la nivelul companiei, ca pas premergator declansarii actiunilor de protest si a celorlalte actiuni legale.

„Este inadmisibil, in actual context economic, dominat de inflatie puternica, ca la nivelul celei mai profitabile companii din judetul Constanta sa se propuna o crestere salariala de 6,5%, in conditiile in care salariatii CFR, a caror companie se afla pe pierderi de ani de zile si inregistreaza plati restante, au obtinut 10% crestere salariala de la 1 ianuarie 2022. Va informam ca am luat legatura si cu dl.Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa, pentru a ne facilita o intalnire cu dl.Sorin Grindeanu iar in situatia in care nu se va gasi o rezolvare a acestei probleme suntem dispusi sa apelam la toate mijloacele legale pe care le avem la indemana. Va rugam sa fiti aproape de noi, ca si pana acum, mai ales in perioada imediat urmatoare, pentru ca actiunile noastre sa constituie un demers reusit pentru salariatii companiei!”, a transmis Biroul Executiv al Sindicatului din CN APM SA Constanta.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța este cea mai profitabilă societate din județul Constanța. A obținut în 2020 un profit brut din exploatare de 145.896.620 lei, adică de 4.098.203 lei pe zi (acționar principal este statul român, prin Ministerul Transporturilor).

Zen Residence
energia residence

5 thoughts on “Sindicaliștii din Administrația Porturilor Maritime se pregătesc de proteste

  1. Probabil că le-a suflat in gură vremelnicul Popa ! Participarea reprezentanților sindicatelor la ședințele Consiliilor de administrație nu este un moft ci o dovadă a transparenței. În CA-ul CN APM SA Constanța este un mare sindicalist Burlacu Mircea- săgeata lui Comănescu-GSP. Oare nu știa care sunt obligatiile consiliului ?

  2. Toata compania stie ca interesele acestui sindicat sunt doar personale, nu mai reprezinta demult salariatii. Salariatii sunt la categoria si altele, drept pentru care au si plecat la celalalt sindicat din companie, care la acest moment are cei mai multi membri.
    Asa ca sa o dea pe fata….ce neveste sau beizadele mai au de angajat?

  3. Cat a costat articolu, și DC ștergeți comentariile. Doar ptr ca asa a fost contractu? Cele pro da cele contra nu.
    Felicitări și sa va fie rusinika.

  4. Acești asa ziși sindicaliști nu mai reprezinta demult interesele salariaților. Singurele interese sunt doar cele personale.
    Sunt curios ce neveste și beizadele vor sa mai angajeze în companie… probabil DG nu a percutat și acum fac scandal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Novak Djokovici a pierdut Australian Open înainte să înceapă

Sun Jan 16 , 2022
Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că liderul ATP trebuie să părăsească Australia în următoarele ore. Judecătorul James Allsop a anunţat că apelul lui Djokovici a fost respins şi jucătorul trebuie să achite costurile […]