Sindicaliștii ies în stradă, de teamă că peste 220 de oameni vor fi dați afară de la Damen Shipyards Mangalia

santierul naval DMHI Mangalia (62)

Sindicatul Liber Navalistul (SLN) organizează astăzi, 27.05.2021 între orele 16:30 şi 17:30, o actiune de pichetare desfasurată pe trotuarul din fața sediului SC Santierul Naval 2 Mai SA din strada Rozelor nr. 3, Mangalia. La adunarea publică vor participa membrii Consiliului Director al SLN (20 de persoane).

SLN a depus documentele necesare pentru obținerea avizului privind desfășurarea acțiunii de pichetare.

Ieri, 26.05.2021 Comisia de avizare a adunarilor publice s-a întrunit și a aprobat desfașurarea acestei acțiuni în condițiile legii, respectiv limitarea numărului de participanți și respectarea măsurilor și a regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS CoV-2.

Scopul adunării publice îl constituie manifestarea dezaprobării în legătură cu informatiile publicate in presa privind concedierea unui număr de 228 de salariați din cadrul societății Damen Shipyards Mangalia SA, societate mixtă la care statul este acționar majoritar și deține pachetul majoritar de acțiuni (51%) prin S.N. 2 Mai S.A.

In data de 21.05.2021 a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei partea a IV-a nr. 2035/21.05.2021 convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA) SC Damen Shipyards Mangalia – S.A. pentru data de 24 iunie 2021, ora 15:30, la sediul societații și prin videoconferință, cu urmatoarea ordine de zi:

1. prezentarea raportului Directoratului cu privire la situatia patrimoniala a societatii, insotit de observatii ale auditorilor interni si hotararea, in conformitate cu dispozitiile art. 153 24 din Legea nr. 31/1990, Legea societatilor, asupra masurilor vizand continuarea activitatii societatii sau dizolvarea acesteia si cu privire la reducerea capitalului social;

2. aprobarea, in conformitate cu prevederile actului constitutiv, a disponibilizarii prin concediere colectiva a 228 de salariati prin desfiintarea unui numar de 228 de posturi si reducerea numarului de personal corespunzator atributiilor necesare tipului de nave existent in portofoliul de comenzi al societatii la aceasta data, urmare reducerii activitatii societatii, incepand cu data de 1 iulie 2021;

3. aprobarea, in conformitate cu prevederile actului constitutiv, a noii organigrame a societatii dupa concedierea colectiva.

„SLN a transmis în mod repetat sesizări către Ministerul Economiei în legătură cu situația incertă și precară cu care ne confruntăm, însă din păcate până la acest moment nu am primit niciun răspuns. Vă informăm de asemenea că în luna iunie 2021, SLN va organiza un protest la sediul Ministerului Economiei, data va fi comunicată ulterior după obținerea avizelor desfășurării acțiunii de protest. Îi reamintim public D-lui Ministru Claudiu Iulius Gavril Năsui că S.C. Șantierul Naval 2 Mai S.A. Mangalia care administrează participația de 51% din acțiunile DSMa este o societate cu capital majoritar de stat, aflată în portofoliul Ministerului Economiei și este responsabilitatea Domniei Sale să identifice soluții pentru acestă companie la care statul este actionar majoritar si care “nu merge bine” ca multe alte companii de stat și “să nu devină o altă companie de stat care a fost delăsată (ca să folosim un termen blând) și care a ajuns într-o situație financiară precară” (*citat preluat de pe pagina sa de Facebook)”, spun reprezentanții sindicatului.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român începe construcția unei centrale de cogenerare la Petromidia, investiție de 148 milioane dolari

Thu May 27 , 2021
Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român (FIEKR) începe construcția centralei de cogenerare de pe platforma Petromidia, o investiție de circa 148 milioane USD. Termenul estimat pentru punerea în funcțiune a noii centrale este finele lunii iulie 2023. „Este un pas important în consolidarea și dezvoltarea sectorului energetic din România, începem […]