Singura parcare inteligentă din Constanța s-a cam… prostit

Sistemul de afișare a locurilor libere nu mai funcționează

Singura parcare inteligentă din Constanța, inaugurată în iunie 2017, s-a cam… prostit.

Parcarea de la Sala Sporturilor a fost prezentată de primarul de atunci ca primul proiect pilot de tip „smart city”. „Proiectul aduce noi beneficii cetăţenilor şi reduce costurile de operare pentru Primărie”, spunea Decebal Făgădău.

Soluţiile implementate în zona Sălii Sporturilor din Constanţa constau în echiparea unei parcări – capacitate de 50 de locuri – cu senzori conectaţi la o platformă care procesează în timp real informaţiile privind disponibilitatea locurilor, cinci stâlpi de iluminat care au la bază tehnologia LED, un pilon multifuncţional care integrează nouă funcţionalităţi şi conectivitate wi-fi gratuită pentru persoanele aflate în zonă. Soluţia de parcare inteligentă viza, în primul rând, şoferii care pot vedea locurile de parcare disponibile în timp real prin intermediul aplicaţiilor disponibile pentru telefoanele mobile, reducând astfel timpul petrecut în căutarea unui loc de parcare şi, implicit, reducerea traficului.

Primarul Constanţei spunea că până la finele anului 2017 ar fi trebuit să fie implementate în total cinci proiecte-pilot de tip „oraş inteligent”.

De ceva vreme, parcarea aceasta nu mai este atât de inteligentă precum a fost prezentată. Sistemul care afișează câte locuri mai sunt libere nu mai funcționează. S-a revenit astfel la metoda clasică „hai să dăm o tură să vedem”. Din fericire, stațiile de încărcare a automobilelor electrice sunt în stare bună și pot fi folosite.

Zen ResidenceOne thought on “Singura parcare inteligentă din Constanța s-a cam… prostit

  1. Pai ce așteptări aveați de la padlitul ala de fagadau, care era vândut tot unor smecheri locali și ce mari speranțe putem avea incontinuare de la urmași hoților și corupților de dinainte. Putem avea?.. Nu în 50 de ani…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Dan Barna a anunțat ce ministere va avea USR PLUS

Fri Dec 18 , 2020
Copreședintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat vineri, după 10 ore de negocieri cu PNL și UDMR pentru funcțiile din Guvern și Parlament, că ministerele pe care le va ocupa USR PLUS în Guvernul Florin Cîțu sunt: Justiție Transporturi Sănătate Cercetare, inovare și digitalizare Economie Antreprenoriat și IMM. Ce ministere […]
dan barna