Singura unitate medicală de recuperare balneologică din România destinată copiilor cu dizabilități va fi reabilitată

Imagine din interiorul secției copii a sanatoriului din Techirghiol (foto: arhivă Constanța 100%)

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol va începe, curând, nu proiect de investiții la secția spital neuro-psiho-motorie copii.

Proiectul va fi realizat de către Compania Națională de Investiții – care are ca principal obiect de activitate executarea programelor de interes public sau social în domeniul construcţiilor, aprobate de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, și va cuprinde reparațiile capitale, clădiri și reconfigurarea funcțiunilor, extindere și dotări cu echipamente a Secției.

În cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol funcționează singura unitate medicală de recuperare balneologică din România destinată copiilor cu dizabilități, unde pacienți beneficiază de virtuțile terapeutice de excepție ale lacului și nămolului de Techirghiol, de climatoterapie, de helioterapie, hidrotermoterapie, împreună cu alte proceduri de kinetoterapie. Rezultatele cercetărilor medicale de până acum sunt spectaculoase în recuperarea micilor pacienți. Acești copii fac tratamente de lungă durată și pentru acest motiv sunt școlarizați în regim de învățământ public cu recunoașterea perioadelor de instrucție petrecute la noi. Șederea lor în spații comune, personalizarea tratamentelor dar și urmărirea efectelor acestora solicită un ambient special, reconfortant, dotări speciale. În prezent, numărul de locuri este redus, secția nu funcționează la capacitatea aprobată.

Aceste motive au determinat Ministerul Sănătății să susțină prioritar și în regim de urgență investițiile prin care se vor putea reda în circuit 80 de paturi, care în prezent sunt închise temporar, din totalul de 180.

La finalul investiției, prevăzută a se termina în anul 2020, vor fi asigurate toate circuitele medicale și spațiile adecvate conform legislației în vigoare, va crește adresabilitatea prin crearea de condiții de masă, cazare și tratament de înaltă calitate, vor fi eficientizate activitățile prin soluții tehnice inovative care vor duce la diminuarea costurilor.

Anul acesta, Techirghiol marchează 120 de ani de balneologie românească, cu o vizibilă recunoaștere națională și internațională, ocupând de mai mulți ani primul loc printre stațiunile de profil din țară.

Lucrările vor fi prezentate într-o conferință de presă care va acea loc în ziua de 20 martie 2019, ora 10, la și-a anunțat prezența și ministrul Sănătății, Sorina Pintea.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Poliția a aplicat peste 1.600 de sancțiuni în acțiunea „SEATBELT”

lun mart. 18 , 2019
Polițiștii constănțeni au aplicat peste 1.600 de sancțiuni în acțiunea „SEATBELT”. În perioada 11-17 martie a.c., în conformitate cu Calendarul de Activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Europene (T.I.S.P.O.L.), polițistii Serviciului Rutier Constanța, împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier Constanţa, Biroului Rutier Mangalia, Biroului Rutier Medgidia şi cei ai Formațiunii Rutiere Cernavodă au […]

V-ar putea interesa și: