Singurătatea unui copil ucrainean

Aud mulți oameni supărați că refugiații ucraineni care vin în Constanța sunt ajutați de statul român. Unii dintre critici sunt troli, nu-i bag în seamă, alții sunt oameni care au o problemă cu faptul că ucraineni au mașini scumpe.

Haideți să vă spun cum decurge ziua unui copil din Ucraina. Se duce la o școală din Constanța, autoritățile de aici au înlesnit acest lucru. Este singurul ucrainean din clasă. Nu vorbește română, nu vorbește engleză, e prea mic pentru a o fi învățat la el acasă.

Stă în clasă și încearcă să priceapă ce se întâmplă acolo, cu el, cu locul în care trăia, cu lumea în care a ajuns. Profesorii nu se pot înțelege cu el, copiii nu-l bagă în seamă în pauze.

E singur printre străini.

Poate că părinții au mașini scumpe, dar cu siguranță și-ar fi dorit, și ei, și el, să fie acasă, în clasa lui, cu prietenii lui.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

S-a oprit apa în cartierul Tomis Nord din Constanța

sâm oct. 22 , 2022
În cursul serii trecute conducta cu diametrul de 500 mm, de pe bd. Alexandru Lăpușneanu (zona Hotel Dobrogea) din municipiul Constanța a suferit o avarie majoră, fiind necesară înlocuirea segmentului avariat și a unei piese componente. Imediat s-a dispus sistarea furnizării apei în vederea demarării intervențiilor de remediere a avariei.  […]

V-ar putea interesa și: